Для здобувачів ОП «Облік і аудит» проведено інструктаж щодо проходження виробничої практики з фінансового обліку

22 червня 2023 року
 Практика здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти є невід’ємною складовою освітньо-професійної програми підготовки фахівців. Вона спрямована на закріплення теоретичних знань, отриманих здобувачами за час навчання, набуття і удосконалення практичних навичок і умінь за обраною спеціальністю.
Відповідно до освітньо-професійної програми «Облік і аудит» зі спеціальності 071 «Облік і оподаткування» здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня вищої освіти денної форми навчання з 26 червня по 4 серпня 2023 року проходитимуть виробничу практику з фінансового обліку. 
Для організованого її проведення в. о. завідувача кафедри обліку та оподаткування Володимирем Литвиненком та гарантом ОП «Облік і аудит» Наталією Кузик за участі керівників практики від університету (викладачів кафедри обліку та оподаткування) було проведено інструктаж щодо її проходження бакалаврами 3 курсу повного терміну навчання та 1-го курсу скороченого терміну навчання ОП «Облік і аудит» зі спеціальності «Облік і оподаткування».
Студенти були проінформовані про мету і завдання проходження виробничої практики, ознайомлені із компетентностями, яких вони повинні набути за результатами її проходження. На інструктажі детально обговорено зміст робочої програми, календарний план та порядок проходження виробничої практики. Здобувачі вищої освіти ознайомилися із переліком своїх обов’язків під час проходження практики, порядком ведення щоденника, написання звіту, строками його подання на кафедру та умовами захисту.
Акцентовано увагу студентів-практикантів також на необхідності неухильного дотримання під час проходження виробничої практики техніки безпеки (інструктаж було проведено окремо), прояву високого рівня вихованості, культури спілкування, зразкової поведінки, етики й моралі, ввічливості.  
За сприяння стейкхолдерів кафедри обліку та оподаткування цьогоріч базами проходження виробничої практики стали підприємства різного організаційно-правового статусу і різних видів господарської діяльності (зокрема: ТОВ «Лопатин Агро-Плюс», СТОВ «Хоробор-Агро», ПАТ «Агрокомбінат «КАЛИТА», ТОВ «Кам'янець-Подільський птахокомбінат», ТОВ «Луцька аграрна компанія», ТОВ «Розмай Агро», ТОВ «АГРАРНА ТЕХНОЛОГІЧНА КОМПАНІЯ» («АТК»)  та ін.).
Враховуючи специфіку ОП «Облік і аудит», здобувачі вищої освіти проходитимуть виробничу практику в аудиторських і консалтингових компаніях, серед яких: Міжнародна аудиторська компанія ТОВ «ЕЙЧ ЕЛ БІ ЮКРЕЙН», ТзОВ «Нексія ДК Аудит», ТОВ «Незалежні фахові експертизи», ТОВ «Бейкер Тіллі Україна Бухгалтерські послуги» та ін.
 
Бажаємо студентам-практикантам закріплення та поглиблення знань,   отриманих в аудиторіях економічного факультету НУБіП України, їх апробації в реальних умовах діяльності підприємств (установ, організацій) для формування у майбутніх фахівців з обліку і оподаткування професійних навичок, вмінь приймати самостійні рішення на конкретній ділянці роботи при виконанні обов’язків, притаманних обраній професії.
 

 

Наталія КУЗИК,  

Людмила МЕЛЬЯНКОВА,  

доцентки кафедри обліку та оподаткування

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook