Всеукраїнський день поля в Миронівському інституті пшениці ім. В.М. Ремесла

22 червня 2023, 20:14

   Не зважаючи на всі труднощі Миронівський інститут пшениці ім. В.Л. Ремесла Національної академії аграрних наук України 22 червня організував проведення Всеукраїнського дня поля 2023.

   На захід приїхали агровиробники, спеціалісти-аграрники, науковці-селекціонери, представники агрокомпаній, керівники громади. На свято прийшли жителі Центрального і навколишніх сіл. Відвідали захід викладачі і аспіранти Національного університету біоресурсів і природокористування України.

   Свої експозиції представили ряд вищих навчальних закладів: Національний університет біоресурсів і природокористування України, Білоцерківський національний аграрний університет, Маслівський аграрний фаховий коледж ім. П.Х. Гаркавого. Також були виставки компаній з виробництва біопрепаратів і екодобрив, Всеукраїнський науковий інститут селекції (ВНІС), ТОВ «Агрофірма Колос» та інші.

 

    Запрошені на дійство були третій президент України (2004–2010 рр.) Віктор Ющенко, президент Національної академії аграрних наук академік НААН Ярослав Гадзало, ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України академік Національної академії педагогічних наук України освіти Станіслав Ніколаєнко, директор Миронівського інституту пшениці імені В.М.Ремесла академік НААН Олександр Демидов, радник президії НААН почесний доктор МІП Віктор Слаута.

   Вітальним словом звернувся Президент Національної академії аграрних наук України академік НААН,почесний доктор МІП Ярослав Гадзало. Він відзначив здобутки українських селекціонерів, які проводять величезний обсяг робіт. Це наш фронт, це продовольча безпека держави. Миронівські сорти продовжують славу Українки 246 і Миронівської 808.

   У своєму виступі третій президент України Віктор Ющенко звернувся до нашої історії багатовікової ворожнечі Росії, згадав героїв визвольної боротьби починаючи з Івана Мазепи, навів пророчі слова Тараса Шевченка «Мій любий краю неповинний! За що тебе господь кара, карає тяжко? За Богдана, та за скаженого Петра…». Але ми зараз консолідовані і одностайні у своїй боротьбі. Від війни страждає і українське поле. Аграрний ринок світу потребує нашого зерна. Сподіваємось, що після Перемоги ми продовжимо і збільшимо зерновий експорт. «Слава Україні!» «Героям слава!» –лунає у відповідь.
   Ректор НУБіП України Станіслав Ніколаєнко від імені 35-тисячного колективу закладу привітав учасників Дня поля-2023 і висловив традиційне їхнє побажання: «Чистого неба, чистої води і ніякої біди!»
   Господа свята – директор інституту Олександр Демидов коротко висвітлив роботу інституту в сучасних умовах, допомогу у виконанні програм наукових досліджень інших наукових установ, які по страждали від воєнних дій, передачу коштів і хлібців воїнам ЗСУ.
   Після урочистої частини Олександр Демидов запросив учасників Дня поля оглянути демонстраційні посіви. Презентацію нових сортів озимої та ярої пшениці, озимого та ярого ячменю, тритикале, жита, вівса завідувачі селекційних підрозділів інституту Олександр Гуменюк, Аліна Пірич та заступник директора Носівської станції Олександр Буняк.

  

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook