НАВЧАННЯ В НУБІП - ЦІКАВО ТА СУЧАСНО

19 червня 2023, 18:08

 НАВЧАННЯ В НУБІП - ЦІКАВО ТА СУЧАСНО

Навчання в університеті — це незабутній досвід, який включає не тільки лекції і семінари, але й заняття в лабораторіях. Лабораторні роботи є важливою складовою навчального процесу для студентів, особливо для тих, хто вивчає загальні, обов'язкові та вибіркові компоненти освітньо-професійної програми.

Ми, студенти 1 курсу спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура», у цій статті хочемо поділитися як проводяться лабораторні роботи з цікавої як для нас дисципліни – «Біофізика гідробіонтів». Ця дисципліна, не лише привертає увагу студентів, а й забезпечують можливість практичної реалізації теоретичних знань і розвитку навичок, які є необхідними для our future profession.

Лабораторні роботи з біофізики гідробіонтів становлять важливу частину наукового дослідження в галузі біології та фізики. Гідробіонти, такі як риби, водорості, молюски та інші організми, живуть у водних середовищах, і вивчення їхніх фізичних процесів та взаємодії з навколишнім середовищем є важливим для розуміння природних систем і розв'язання екологічних проблем. А це нас дуже за інтересовує.

Зазвичай, заняття включають дослідження фізичних властивостей та адаптацій водних організмів. Перед початком роботи, нас ознайомлюють з метою та ходом роботи експерименту. Показують необхідні сучасні прилади, інструменти та розповідають про методики, які будуть використовувати під час досліду.

 

 У процесі лабораторних робіт, ми наприклад за допомогою метеостанції WH-2900, вимірювали температуру повітря на вулиці та в приміщенні, визначали відносну вологість повітря, швидкість вітру та атмосферний тиск. Також, проводили дослідження дна водного об’єкта та знайомились з принципом дії ехолоту.


 

Розглядали будову кінематичних ланцюгів у риб, вивчали особливості їх роботи. Для цього відділяли осьовий скелет від м’язових тканин, це було ну дуже цікаво, досліджували його міцність і еластичність, також визначали співвідношення маси осьового скелета до загальної маси об’єкта, а в різних риб це все проходило за різним часом з різними розрахунками. Навіть робили УЗД особинам коропа-кої, це був ще той experience.

 

  Такі заняття нам всім подобаються, вони є захоплюючими та дуже цікавими, пара просто «пролітає». Для нас, це можливість самостійно досліджувати живі організми та активно застосовувати теоретичні знання, що сприяють розвитку практичних навичок, необхідних для подальшої наукової роботи та професійного зростання.

Одним з ключових аспектів, що хотілося б відзначити - це успішне проведення лабораторних робіт, якість та доступність інформації від викладача, тому, дослідження це просто pleasure для студентів. Хочемо подякувати Ганні Олександрівні Котовській за чудово розроблені лекції, лабораторні роботи та чіткі директиви, які допомагають нам зрозуміти мету та процедури експерименту, а також забезпечують безпеку під час роботи з живими організмами та лабораторним обладнанням.

Спеціальність 207 «Водні біоресурси та аквакультура» - це круто, класно та сучасно, тут можна не лише слухати та побачити, тут, в НУБІП це реально можна зробити все самому на сучасних приладах та в сучасних лабораторіях.

 

Дякуємо ЗСУ за можливість очно навчатися!

Даріна КОНДРАТОВЕЦЬ та Єлизавета ДЬОШИНА,

студенти 1 курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook