Навчальна практика для студентів ОС «Магістр» спеціальності 071 «Облік і оподаткування» – ще одна можливість прокачати свої hard skills

14 червня 2023 року

Сучасний ринок праці ставить до випускників закладів вищої освіти високі вимоги щодо професійних навичок. Оскільки, для успішного працевлаштування потрібно мати повний багаж умінь, що відображають професійні компетенції (hard skills), на кафедрі обліку та оподаткування для студентів ОС «Магістр» спеціальності 071 «Облік і оподаткування» проводиться навчальна практика з бухгалтерського обліку в управлінні підприємством (тренінг за фахом).

Навчальним планом передбачено проведення практики в обсязі 30 годин (тривалість 1 тиждень). Проводиться практика після вивчення дисциплін «Бухгалтерський облік в управлінні підприємством» та  «Електронний документообіг» і передбачає опрацювання у сучасних приладних рішеннях наступних тем: 1) облік оплати праці та нарахувань; 2) купівля та реалізація ТМЦ. Облік ПДВ. Облік розрахунків; 3) облік основних засобів, МНМА та МШП; 4) закриття періоду. Визначення фінансових результатів. Звітність підприємства в програмі; 5) електронний документообіг.

Практика проводиться на базі ННВЛ «Інформаційні технології в бухгалтерському обліку» економічного факультету, яка оснащена сучасною комп’ютерною технікою та програмним забезпеченням, зокрема, програмними продуктами: BAS Бухгалтерія, BAS Комплексне управління підприємством, BAS ERP, MASTER: Бухгалтерія, M.E.Doc, BAS Документообіг КОРП та інші.

При проходженні навчальної практики студенти згідно з вимогами програми оформили письмовий звіт  і своєчасно склали залік з практики у вигляді захисту звіту, під час якого підтвердили набуті знання і вміння.

Сподіваємось, що набуті під час навчальної практики компетенції майбутні фахівці  з обліку та оподаткування використають під час проходження виробничої практики та  у своїй професійній діяльності.

 Тамара Гуренко,

доцент кафедри обліку та оподаткування,

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook