Гуртожиток №6: беремо і робимо або нарис нашої роботи впродовж навчального року

6 червня 2023 року
ФВМ НУБіП України

   Напевно, не варто робити перерахунок статей, у яких ми звітували Вам про проведені роботи у нашому маленькому осередку любові і тепла - гуртожитку №6 НУБіП України. Та, незважаючи на це, ми й надалі продовжуємо стрімко розвиватися і рости над собою. Тому хотілося б підвести підсумок праці впродовж усього навчального року. І доцільніше розбити це на невеликі блоки, які у повній мірі передадуть атмосферу згуртованості заради спільної мети – комфорту мешканців даного гуртожитку. Тому, почнімо!

   Ні для кого не секрет, що одними з найважчих днів для кожної команди студентської ради та адміністрації гуртожитку, є період поселення студентів та першокурсників. А, зважаючи на воєнний стан та розкиданість по всьому світу, цей процес був трішечки напруженим. Але, завдяки духу згуртованості та відчуття команди, навіть цей поріг ми змогли перейти. І варто виокремити, що саме у складних ситуаціях гартується міць! Так, дружніми зусиллями адміністрації та команди студентської ради, було проведено поселення у два етапи і заселено більш ніж 600 студентів.

   І, якщо тут вже можна видихнути, мовляв «Основна робота зроблена», то це було б дуже великою помилкою. Період після поселення є одним з найважчих, оскільки адаптація новоприбулих студентів деколи дається тяжко. Тож , аби оминути цієї лихої долі, було вирішено проводити часті зібрання мешканців гуртожитку з обговоренням побутових питань, алгоритму дій у разі сигналу повітряної тривоги та інших питань, за участі представників деканату факультету ветеринарної медицини, адміністрації гуртожитку і вихователів, а також окремі зібрання зі студентською радою.
   До цього ж варто додати, що постійно працюють наші моніторингові канали у мережах Телеграм та Інстаграм, на базі яких студенти могли задавати свої питання, а наші модератори в режимі реального часу вели прямі трансляції з відповідями або ж надавали ґрунтовні консультації.

   А тепер варто зупинитись на покращенні та облаштуванні кімнат до нового навчального року. Хочемо навести вам деяку статистику: так, на факультеті ветеринарної медицини до ремонтних робіт було залучено понад 30 кімнат, з яких 18 відремонтовано капітально, а 12 – косметично. На гуманітарно-педагогічному факультеті на ремонт було зосереджено 18 кімнат, з них 11 підлягали капітальному ремонту, 7 – косметичному. Активній підготовці до ремонтних робіт сприяли наші студенти: виносили старі меблі, які були замінені на нові, зачищали стіни та фарбували підлогу а також хочим висловити вдячність ремонтній бригаді НУБіП України. Щодо загальних місць користування – у багатьох було змінено крани та ін.

   Зважаючи на постійні зміни та оновлення кімнат, змінювався й зовнішній вигляд гуртожитку.
   Так, було проведено косметичний ремонт фасаду будівлі, висаджено нові квіти, проведений благоустрій навколишньої території. У самому холі: замінені стенди про студентське життя, оновлено загальний інформаційний стенд, де можна віднайти посилання на соцмережі гуртожитка, номера телефонів різних майстрів, алгоритм дії під час повітряної тривоги, оголошення про різні культурно – мистецькі та спортивні заходи. 

 

 

   З ініціативи адміністрації гуртожитку Фещенко Тетяни та Масаловича Юрія, було вирішено провести капітальний ремонт кабінету студентської ради. Заміна освітлення, фарбування стіл, пошив нових штор було зроблено за рахунок студмістечка, а закупівля необхідних крісел – мішків, магнітної дошки, канцелярії – за допомогою і сприяння декана факультету ветеринарної медицини Миколи Цвіліховського та благодійного фонду «Голосіївська ініціатива».
   На даному етапі відбувається доукомплектування робочих зон і з 1 вересня ми знову радо будемо зустрічати наших мешканців у новому освітньому просторі! А допоки функціонують зал відпочинку та оновлена читальна зала. 

 

   Найбільш важливим питанням постала безпека студентів під час перебування у столиці, яка хвилювала як адміністрацію університету та факультету, так і керівництво студмістечка і гуртожитку. Згідно рекомендацій Київської міської військової адміністрації кожен гуртожиток та навчальний корпус має мати облаштоване, згідно норм і вимог, бомбосховище. Гуртожиток №6 не залишився осторонь при вирішенні цього питання: повноцінне сховище з питною та технічною водою, ковдрами, матрацами, належним освітленням та вентиляцією, аптечками, а також наявністю Інтернет – мережі – слугує для безпеки студентів під час повітряних тривог. Облаштування належного укриття є результатом невпинної та кропіткої роботи мешканців та адміністрації гуртожитку. Укриття відчинене цілодобово.

Завдяки зусиллям ректорату, деканату факультету ветеринарної медицини, дирекції студентського містечка, адміністрації і студентської ради гуртожитку та ремонтній бригаді НУБіП України, постійно відбуваються суттєві зміни щодо покращення умов проживання студентів, за що їм щира вдячність.

 

   Наступним пунктом хотілося б розкрити підтримання чистоти у місцях загального користування студентів та їх особистих кімнатах. Щочетверга на усіх поверхах гуртожитку проводиться так званий «Чистий четвер», де студенти дружньо наводять лад у кімнатах, на кухнях, умивальниках, також не забувають і про санітарний день душових кімнат. Відповідальність за проведення та виконання даних заходів лежить на старостах поверхів та санітарному секторі Студентської ради.

 

 

   А як же культурно – масове життя студентів, запитаєте Ви. Так ось, навіть в умовах блекаутів, поневірянь, ми й надалі намагалися підтримувати вогник надії всередині кожного. Часті флешмоби на платформах соціальних мереж, прикрашання гуртожитку до Гелловіну, Нового року та Різдва, акція з подарунками до Дня святого Валентина, пост – історії до Дня студента та 125 – річчя НУБіП України, змагання з армреслінгу та конкурс «Креативна вишиванка», «Speed dating», перегляд матчів з боксу та Євробачення - будь – яке різноманіття для добробуту наших студентів, аби кожен віднайшов щось своє.
   Варто також зауважити, що вже третій рік у читальному залі гуртожитку облаштований буккросинг, асортимент якого постійно поповнюється.

 

 

 

   Окрім того, наш гуртожиток є постійним активним волонтером. Так, вже майже рік ми співпрацюємо з ГО «Пліч – о – пліч», якому передаємо використанні електронні сигарети, з яких хлопці створюють системи скидання для дронів та ін.

 

   Але хочеться сказати, що без вдалої команди, ми мало чого б досягли. Так, провівши анонімне анкетування серед студентів, ми поцікавились, що ж вони думають про діяльність Студентської ради:

  • - Студентська рада дала мені можливість більше комунікувати. Вона навчила мене роботи в команді, бути керівником та нести відповідальність.
  • - СР – це можливість ініціативної групи людей реалізувати свою креативність і потенціал розвитку студентського життя. Це дає змогу відчувати себе частиною маленької сім’ї, що робить великі кроки.
  • - Це можливість внутрішнього розвитку в різних аспектах, удосконалення своїх лідерських якостей та змога прокачувати творчу сторону себе.

   На думку голови Студентської ради, Араньоша Олександра: Студрада – це відповідальність за свої вчинки та дії, оскільки ти відстоюєш інтереси більше 600 – от людей і до кожного маєш знайти власний підхід. Це навіть не робота, це як стиль життя, щось своє, рідне. А підбір вдалої команди – це вже успіх.

   «Не існує таких завдань, які б не можна було виконати – такої позиції притримується заступниця голови Красновид Ольга, - головне зрозуміти принцип командотворення і тайм-менеджменту, тоді робота буде йти швидше».

   Ну що ж, на цій позитивній ноті хочемо завершити наш нарис про буремний навчальний рік, подякувати усім Вам за допомогу у нашій нелегкій справі, а адміністрації гуртожитку та факультету – за довіру та мудрі поради.

   Бажаємо Вам наснаги та успіхів і хочемо дати маленьку пораду від усієї нашої команди: робіть те, що вмієте, ставте цілі та задачі, які дійсно зможете виконати.

Ольга Красновид,
Заступниця голови Студентської ради гуртожитку №6

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook