Робочий візит делегації Ірпінського фахового коледжу НУБіП України до відокремлених структурних підрозділів університету

4 червня 2023 року
  Обмін досвідом між закладами освіти завжди відкриває нові перспективи для професійного зростання, впровадження новітніх педагогічних технологій, налагодження ефективного механізму взаємодії задля розширення можливостей надання якісної освіти здобувачам. Взаємне спілкування та обговорення проблем і викликів наштовхує до вироблення нових ідей і спільних проєктів.

  Цього тижня відбувся робочий візит делегації Ірпінського фахового коледжу до відокремлених структурних підрозділів Національного університету біоресурсів і природокористування України, а саме: Бережанського фахового коледжу, Бережанського агротехнічного інституту та Заліщицького фахового коледжу ім. Є. Храпливого. До освітян дружної родини НУБіП України завітали директор Ірпінського фахового коледжу Дмитро Костюк, заступник директора з навчальної роботи Вікторія Сова, заступник директора з адміністративно-господарської роботи Віталій Сторожук, завідувачка відділення підприємництва та інформаційних технологій Тетяна Семененко та голова профспілкової організації коледжу Лілія Чайка.

  Першим відвідали Бережанський фаховий коледж НУБіП України. Директорка коледжу Світлана Пилипишин ознайомила гостей з організацією освітнього процесу, матеріально-технічною базою, навчальними лабораторіями, дослідними ділянками.

 

 

  Заступник директора з навчальної роботи Олег Калатало поділився досвідом організації практичного навчання, враховуючи специфіку спеціальностей та освітньо-професійних програм, за якими здійснюється підготовка у коледжі.

 

 

  Світлана Ігорівна зазначила, що навіть у буремний воєнний час коледж продовжує реалізовувати стратегію свого розвитку, де освітній процес взаємодіятиме з науковими дослідженнями.

 

  Наступного дня відбулась плідна зустріч з колективом Бережанського агротехнічного інституту. Директор інституту Мирон Жибак акцентував увагу на історії, сьогоденні та перспективах розвитку закладу, завданнях, які стоять на сьогодні перед колективом.

 

  Під час екскурсії закладом Мирон Миколайович ознайомив з досягненнями інституту, сучасними навчальними лабораторіями, зокрема, інформаційних технологій в лісовому і садово-парковому господарстві, безпеки праці в енергоустановках, web-технологій та web-дизайну, електротехнологій, електропостачання, релейного захисту та автоматики.

 

  Заступник директора з навчальної та навчально-методичної роботи Степанія Білик поділилась досвідом організації практичного навчання, залучення роботодавців до забезпечення реалізації освітніх програм у коледжі.

  До зустрічі долучився голова профспілкової організації Бережанського агротехнічного інституту Володимир Зайчук, який разом з Лілією Чайкою обговорювали напрями посилення мотиваційної роботи для залучення молоді в профспілки.

 

  Гостинно зустріли нашу делегацію в Заліщицькому фаховому коледжі ім. Є. Храпливого НУБіП України. Директор коледжу Борис Павлюк провів детальну екскурсію кабінетами, дослідними ділянками та лабораторіями коледжу. В музеї історії коледжу гості ознайомилися з експонатами, пов’язаними з багатолітньою історією та традиціями Заліщицького фахового коледжу.

 

 

  Директори обговорили питання, які зараз на часі: вступна кампанія, профорієнтаційна робота, матеріальне та кадрове забезпечення, що дає можливість надавати якісні освітні послуги. Заступники з навчальної роботи Вікторія Сова та Михайло Сопилюк обмінялись думками з питань проходження акредитаційної експертизи у сфері фахової передвищої освіти.

 

 

  Під час зустрічей з колегами з відокремлених структурних підрозділів Дмитро Костюк наголосив на важливості комунікації між закладами освіти в структурі НУБіП України, яка буде сприяти обміну знаннями та ідеями, покращенню якості навчання та підвищенню професійної компетентності.

  Завдяки обговоренню спільних проблем і викликів, команда коледжу отримала нові погляди та розширила свої знання в галузі освіти, що сприятиме подальшому поліпшенню якості освітнього процесу у закладі освіти та підтримці студентів.

  Крім того, робочий візит став підґрунтям для подальшої співпраці між відокремленими структурними підрозділами базового університету.

  Щиро дякуємо Світлані Пилипишин, Мирону Жибаку та Борису Павлюку за запрошення та чудову нагоду відвідати ваші заклади освіти. Ваша гостинність та професіоналізм створили незабутній досвід для нас.

  Бажаємо вам подальших успіхів у розвитку освітньої сфери та виконанні вашої місії. Нехай відокремлені структурні підрозділи НУБіП України продовжують бути центрами знань та інновацій, які виховують майбутнє покоління професіоналів.

 

Тетяна Семененко,
завідувачка відділення підприємництва
та інформаційних технологій

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook