Університет налагодив співпрацю із Торгово-промисловою палатою України

6 лютого 2015 року

 Сьогоднішній день ознаменувався черговим підписанням довгострокової угоди про співпрацю між НУБіП України і Торгово-промисловою палатою України. Його скріпили своїми підписами ректор університету Станіслав Ніколаєнко та президент палати Геннадій Чижиков.

 
Геннадій Чижиков познайомив з діяльністю палати, мета діяльності якої поліпшення торговельних зв’язків між українськими та закордонними підприємцями, просування вітчизняних товарів на світові ринки. Геннадій Дмитрович зауважив, що сьогодні питання розширення ринків збуту продукції агропромислового комплексу, нарощення можливостей її виробництва є надактуальним. Аграрний сектор потребує плеяди нових висококваліфікованих фахівців і патріотів. Основне, чого потребують фермери – інформації і знань. В цьому важливу роль відіграє провідний аграрний університет. Розуміючи це, торгово-промислова палата вперше підписує договір про співпрацю не з міністерствами чи підприємцями, а з вищим навчальним закладом дослідницького типу. 
 
Ректор Станіслав Ніколаєнко підкреслив, що на тлі бойових дій, український народ забезпечений продовольством. Тому сьогодні важливо розвиватися, думати про перспективи і рухатися вперед. Станіслав Миколайович розповів про структуру нашого університету, окреслив головні напрямки наукових досліджень. Одним із головних завдань для вишу є поєднання освітнього процесу і практики, дослідництва. Налагодження співпраці з торгово-промисловою палатою буде корисним обом сторонам.
 
 
Угодою передбачено, що відтепер, протягом п’яти років через взаємні консультації та співробітництво  удосконалюватиметься ступенева підготовка фахівців з економічних спеціальностей. Йдеться про підвищення їхньої кваліфікації, розробку і застосування технологій дистанційного навчання. 
 
Планується запровадження нових форм інтеграції науки та освіти у практичній діяльності суб’єктів підприємництва.  Це можливо за рахунок створення та реалізації освітніх програм  у сфері підприємництва, що відповідають сучасним вимогам науки і практики. Тому фахівці організації-партнера братимуть участь у розробці освітніх стандартів, навчальних планів та викладатимуть спецкурси для студентів. А ще – магістранти зможуть проходити переддипломну практику у підрозділах торгово-промислової палати.
 
Сторони планують спільну участь  у проектах і розробці територіальних, всеукраїнських та міжнародних ініціатив. У рамках договору передбачено рецензування наукових публікацій та експертиза науково-дослідних робіт вченими університету та співробітниками  торгово-промислової палати. За участі сторін проводитимуться круглі столи, семінари, конференції.
 
 
Також під час робочого візиту до торгово-промислової палати відбулася зустріч ректора університету Станіслава Ніколаєнка з віце-президентом Асоціації фермерів і приватних землевласників Віктором Шереметою, президентом Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України Романом Курінцем, фахівцем з організації виробництва Миколою Грищенком, головою комітету підприємниці АПК Олегом Юхновським. Домовлено нарощувати співпрацю у галузі дорадництва, продовжувати діалог з бізнесом та громадськістю.
 
 
Окрім цього, найближчим часом має відбутися зустріч посла, представників посольства Франції в Україні з метою налагодження партнерських відносин з французькими вишами та підприємствами. Посприяти цьому запропонував Геннадій Чижиков, який є почесним консулом Франції в Україні.
 
Дeниc Рyдeнь
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook