Партнерство заради миру: НУБіП України зустрічає в своїх стінах американських гостей

19 травня 2023 року
  Свобода, незламність духу, мужність та стійкість – з такими чеснотами асоціюють український народ у світі сьогодні. Під час агресії росії проти України, що є неприпустимим в умовах сучасного демократичного світу, для українців надзвичайно важливо, що їх чують і підтримують. Саме тому кожен формат та рівень розмов, кожен дискусійний майданчик має бути використаний як інструмент протидії російській агресії в Україні та наближення нашої спільної Перемоги.
  18 травня 2023 року НУБіП України зустрічав американську делегацію, яку представляли засновниця та голова громадської організації One Country Project, сенаторка від штату Північна Дакота (2013-2019) Хайді Хейткамп, американський дипломат, колишній посол США в України Біл Тейлор, американський журналіст та колумніст New York Times Девід Френч.
  
  Участь в діалозі взяли ректор Станіслав Ніколаєнко, проректори Василь Шинкарук та Вадим Ткачук, декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька, директор ННЦ міжнародної діяльності Олександр Лабенко, науково-педагогічні працівники, студенти та магістри спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» та «Журналістика».
 
  Під час зустрічі з делегацією ректор університету Станіслав Ніколаєнко акцентував увагу гостей на тому, що університет першим серед столичних вишів відновив навчальний процес в умовах воєнного стану з 14 березня 2022 р. Це засвідчило стійкість, згуртованість і патріотичну налаштованість педагогічного колективу та студентів університету.
  Окремо ректор наголосив на потенціалі університету як в освітній, так і в аграрній сфері та важливості двостороннього співробітництва між США та Україною, зокрема створення та реалізація проєктів у освітній та аграрній сферах. Розвиток співпраці сприятиме налагодженню торговельно-економічних зв’язків між українськими та зарубіжними партнерами, а також інноваційно-інвестиційному співробітництву.
  Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук презентував шановним гостям здобутки університету, з якими ми зустрічаємо своє 125-річчя. Внаслідок війни, яку росія розпочала ще в 2014 році, великих збитків зазнали дослідні господарства та філіали університету. Проте ворогам не вдалося зламати наш бойовий дух.
 
  У своїй промові ректор Дипломатичної академії імені Геннадія Удовенка при Міністерстві закордонних справ України Геннадій Надоленко, який свого часу закінчив економічний факультет НУБіП України, наголосив на важливості налагодження співробітництва між НУБіП України та американськими університетами: здійснювати обмін студентами, навчальними програмами, обмінюватись викладацьким досвідом.
  Пані сенаторка від штату Північна Дакота Хайді Хейткамп відзначила, що перебуває під глибоким враженням від України, мужності та незламності українського народу. Вона підкреслила, що Сполучені Штати Америки та американці залишаються та залишатимуться разом з Україною. Також пані сенаторка зазначила, що після Перемоги України хоче подивитись бази практик студентів та відвідати дослідницькі господарства, побачити наші родючі поля. У свою чергу пані сенаторка запросить делегацію університету з візитом до Сполучених Штатів Америки, штату Північна Дакота.
  З нагоди Всесвітнього дня вишиванки, ректор Станіслав Ніколаєнко подарував гостям вишитий маками рушник, зазначивши, що маки є символом миру. А отже після Перемоги ми застелимо цим рушником святкові столи.
 
 
 
  Колишній посол США в України Біл Тейлор також висловив слова підтримки та захоплення Україною та українцями, університетом та студентством й наголосив, що майбутнє України – це такі прекрасні молоді люди, як присутні в залі студенти-міжнародники.
     Цікавим був діалог між Білом Тейлором та Станіславом Ніколаєнком. Пригадалася їхня зустріч за часів, коли перший був послом США в Україні, а другий - міністром освіти і науки України. Тоді темою розмови став високий рівень математичної освіти наших школярів. Зрештою, як зазначив Станіслав Ніколаєнко, якість освіти в середній школі, зокрема міцні знання з природничих дисциплін, дала можливість українцям швидко опанувати сучасну зброю, вибудувати оборону та готуватися до контрнаступу. 
    Біл Тейлор виступив за поглиблену співпрацю фонду та університету.
 
  Американський журналіст та колумніст New York Times Девід Френч відзначив, що американські науковці бажають підтримати своїх українських колег, адже дружня допомога в такі скрутні часи надзвичайно цінна та потрібна.
 
  На завершення зустрічі ректор подякував нашим гостям за візит, за підтримку, та розповів про плани з обміну студентами, організації низки виставок, форумів та конференцій за участю представників обох сторін.
  Присутні на зустрічі студенти-міжнародники мали можливість відчути атмосферу міжнародних зустрічей, особливості дотримання протоколу та етикету, перевірити свій рівень англійської мови, задати запитання американським гостям та зробити спільне фото на згадку.
 
  Тож НУБіП України зустрічає своє 125-річчя з славними здобутками та амбітними планами на майбутнє розширити свої дружні контакти в світі та досягти лідерських вершин в міжнародному рейтинзі університетів.

Слава Університету! Слава Україні!

 
Валентина Культенко,
завідувач кафедри філософії та міжнародної комунікації
 
Олександр Шевчук,
завідувач кафедри міжнародних відносин та суспільних наук,
 
Дмитро Овдій, Іванна Бусло,
студенти 1 курсу спеціальності «Міжнародні відносини,
комунікації та суспільні регіональні студії»

    


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook