ПРОВЕДЕННЯ ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ - ЗАПОРУКА УСПІШНОГО ЗАСВОЄННЯ ДИСЦИПЛІНИ

16 травня 2023, 10:27

             Цінність практичних занять в очному форматі вимагає максимального використання відведеного часу. Для оволодіння методиками і закріплення знань з дисципліни «Гідроекологія» студенти 2 курсу ОКР «Бакалавр» факультету тваринництва та водних біоресурсів разом з старшим викладачем Антоном Климковецьким відвідали Український гідрометеорологічний інститут НАН України та озера Голосіївського Національного природного парку.

Український гідрометеорологічний інститут НАН України є головною науково-дослідною організацією в Україні в області гідрометеорології та базового моніторингу природного середовища, що бере свій початок з 1955 року, так почала свою розповідь про установу завідувач відділу гідрохімії доктор географічних наук, старший науковий співробітник Осадча Наталія Миколаївна. Після ознайомлення з відділом гідрохімії, всі перейшли на гідрометеорологічний майданчик де ознайомились з приладами, що вивчають забруднення атмосферного повітря, спостережень поверхневих вод та радіаційного контролю повітря.

Дисципліна «Гідроекологія» вимагає знань структурних та функціональних особливостей водних екосистем, вивчення складу населення й факторів середовища, їх взаємодії та взаємозв’язків між собою. Серед методів вивчення дисципліни – оволодіння методикою проведення вимірювань фізичних параметрів навколишнього середовища за допомогою приладів. При цьому за допомогою простого приладу – диска Секки можна визначити ступінь прозорості води й орієнтовно визначити рівень розвитку фітопланктону.

А за допомогою малої моделі планктонної сітки Апштейна відібрали зразки проб для вивчення планктонних безхребетних.

 

З особливою цікавістю, студенти визначали відібрані особисто проби зоопланктону під мікроскопом у навчально-науково-виробничій лабораторії «Водних біоресурсів та аквакультури».

Ми-Україна, Україна - це ми!!!

 

 

доцент кафедри гідробіології та іхтіологіїї

Ганна КОТОВСЬКА

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook