Стартували безкоштовні курси з підготовки до складання ТЗНК для вступу в магістратуру

23 квітня 2023 року

«Не достатньо мати гарний розум,
головне – правильно
його використовувати»

Р. Декарт

 

20 квітня 2023 року на платформі Webex Meet онлайн стартували безкоштовні курси з підготовки до складання тесту загальних навчальних компетентностей (ТЗНК).


 Для охочих вступати до магістратури у 2023 році проводитимуть єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ), а також єдиний вступний іспит (ЄВІ).


 ЄВІ – форма вступного випробування для вступу на навчання для здобуття ступеня магістра, яка поєднує тест загальної навчальної компетентності та тест з іноземної мови (англійської, німецької, французької або іспанської на вибір вступника). ЄВІ цьогоріч відбуватимуться у формі комп’ютерних онлайн-тестів, які можна буде пройти лише в спеціальних ТЕЦ, створених у населених пунктах України, а також за кордоном.


 Завдання тесту загальної навчальної компетентності ЄВІ буде укладено відповідно до Програми тесту загальної навчальної компетентності, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 11 лютого 2022 року № 158.

 Тест загальних навчальних компетентностей міститиме завдання, які складатимуться з двох блоків: вербально-комунікативний компонент (Критичне читання, аналітичне письмо, комунікація і медіація) та логічно-аналітичний компонент (логічне мислення; аналітичне мислення).


 Під час першої зустрічі студенти познайомилися з загальними умовами вступу в магістратуру 2023 році, структурою ТЗНК, а також почали знайомство з першим блоком «Критичне мислення».

 Критичне мислення - це процес аналізу, синтезування й обґрунтовування оцінки достовірності/цінності інформації; властивість сприймати ситуацію глобально; знаходити причини і альтернативи; здатність генерувати чи змінювати свою позицію на основі фактів й аргументів; коректно застосовувати отримані результати до проблем і приймати зважені рішення.

 

 Продовжуємо працювати і до зустрічі на наступних заняттях, які будуть відбуватися щочетверга на 5 парі за посиланням, яке отримали студенти, які зареєструвалися на курси.

 

Ірина Матвієнко,
доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації

 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook