Студмістечко: стежками історії університету - шлях від минувшини до сьогодення

11 квітня 2023 року

 

  Цьогоріч у кінці травня, університет відзначає 125-річницю з дня заснування, пройшовши тернистий шлях від інститутів, сільськогосподарської академії до провідного вишу України. Життя людини вимірюється днями, роками, а ювілеями прийнято називати дати, що закінчуються на 0 чи 5. Віднесення подібних подій до переліку видатних для підприємств, організацій та установ встановлюється спеціальною процедурою, а отже цей процес є складнішим, тобто тривалішим в часі і становить 25 років. Наш ювілей є дуже важливою для кожного нубіпівця, адже святкові заходи в день народження alma mater – плацдарм для представлення можливостей університету.

  За розпорядженням та за особистої участі ректора Станіслава Ніколаєнка в кампусі продовжуються дружні зустрічі із студентством, що носять історико-пізнавальний та виховний меседж, направлений на вивчення історії рідного Національного університету біоресурсів і природокористування України.
  Сергій Кваша, проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку спільно із Сергієм Стецюком, директором студентського містечка відвідали гуртожиток 10. Представники ННІ НОіТ, економічного факультету і факультету інформаційних технологій, що мешкають в цьому гуртожитку жваво брали участь у діалозі, навіть першими зуміли впоратись із бліц-опитуванням від проректора та рівнянням на логіку й винахідливість.

  На сьогоднішній зустрічі Сергій Миколайович закцентував увагу на оцінці нинішнього стану життєдіяльності держави і колективу університету, зокрема. Він наголосив на важливості отримання ефективних фахових знань, які в майбутньому дозволять стати успішним та розпочати власну справу або бути відповідальним якісним найманим працівником. Серед сотень і тисяч успішних людей, які навчалися в університеті яскравим особистим прикладом самореалізації, волі до успіху є наш ректор Станіслав Миколайович Ніколаєнко. Він також був студентом нашого університету, закінчив факультет механізації сільськогосподарської академії, обіймав важливі та ключові посади. В минулому після кількох депутатських каденцій був міністром освіти і науки України. На даний час вже понад 8 років очолює славетний НУБіП України. Ми маємо ким пишатись та кого наслідувати.

  На завершення проректор закликав власноруч творити історію університету науковими здобутками, творчими злетами і добрими справами. Вивчення іноземної мови, отримання досконалих знань з фахових дисциплін особистісний інтелектуальний, фізичний розвиток у поєднанні з національно-патріотичними поглядами є на сьогодні базовою запорукою успішності.


Марта Колич, Мирослава Терлецька,
фахівчині студентського містечка

 

 
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook