Відкрита лекція з навчальної дисципліни «Правове регулювання тваринництва в України» для студентів факультету тваринництва та водних біоресурсів

11 травня 2023 року

   3 травня 2023 р. доцентом кафедри аграрного, земельного та екологічного права імені академіка В.З. Янчука Юлією КРАСНОВОЮ була проведена аудиторно відкрита лекція з навчальної дисципліни «Правове регулювання тваринництва в Україні» для студентів 4 курсу ОС «Бакалавр» спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».

 

   Лекційне заняття було присвячене особливостям правового забезпечення якості та безпечності сільськогосподарської продукції, яке відіграє важливу роль у гарантуванні державою внутрішньої екологічної безпеки людини – її права на життя і здоров’я при вживанні харчової продукції, яке на конституційному рівні визнається найвищою соціальною цінністю. Численні порушення у цій сфері, а також постійне удосконалення законодавства з окресленого питання, вимагають особливої уваги сільськогосподарських товаровиробників, від доброчесної діяльності яких залежить реалізація вказаного права. Належне правове забезпечення якості та безпечності сільськогосподарської продукції, а також практика його реалізації виступають також важливою складовою у гарантуванні державою збереження генофонду Українського народу.

 

   Під час лекційного заняття були розглянуті особливості понятійного апарату із зазначеної тематики, система нормативно-правових актів, характеристика правових заходів і способів забезпечення безпечності та якості сільськогосподарської продукції, а також проблемні аспекти правового регулювання використання генетично-модифікованих організмів при виробництві такої продукції та виготовленні сировини для дитячого харчування.

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook