Факультет інформаційних технологій поглиблює міжнародну співпрацю з німецькими університетами: результати візиту в рамках програми ERASMUS+

7 травня 2023, 16:35

В рамках програми мобільності ERASMUS+ KA 107 відбувся візит делегації факультету інформаційних технологій у складі декана факультету професора Олени Глазунової, доцента кафедри економічної кібернетики Володимира Кравченко та доцента кафедри комп’ютерних систем, мереж і кібербезпеки Вадима Шкарупило в університет прикладних наук Вайнштефан Тріздорф та університет прикладних наук Ансбаху.

Під час перебування в університеті Вайнштефан Тріздорф відбулися зустрічі з віце-президентом національної та міжнародної академічної неперервної освіти Ральфом Шлаудерером, з яким обговорили подальші кроки з реалізації украіно-німецького проєкту DAAD з діджиталізаціі університетської освіти. В рамках проєкту заплановано літню школу для українських студентів, яка відбудеться у липні, та підготовлено цифровий навчальний курс “Data collection”.


З метою підготовки нових проєктів відбулися семінари за участі керівника центру аграрної діджиталізаціі Патріка Ноака та Норберта Хубера, професора кафедри інженеріі навколишнього середовища. Учасники зустрічей обговорили можливості застосування сучасних цифрових технологій у аграрній галузі, для моніторингу параметрів навколишнього середовища, аналізу та моделювання даних в цих сферах діяльності.

Також обговорили можливості подання проектних заявок в рамках украіно-німецьких проєктів за напрямом діджиталізаціі аграрної та природоохоронної галузей, визначилися з перспективними темами.

В університеті прикладних наук Ансбаху відбувся семінар з діджиталізаціі освітньої діяльності. Шарлота Катцель, керівник центру діджиталізаціі освіти, Йоханес Шоль, керівник лабораторії штучного інтелекту та робототехніки та професор Себастьян Стадлер ділилися своїм досвідом створення освітніх середовищ. Під час екскурсії центром діджиталізаціі освіти учасники семінару обмінялися досвідом використання сучасних інструментів для віртуального навчання, керівник центру продемонструвала технічні можливості аудиторного навчання та матеріальну базу університету для навчання за ІТ спеціальностями. Це лабораторії вбудованих систем, штучного інтелекту, робототехніки, аналізу даних, робочі простори для студентів.

В центральному кампусі університету познайомилися з VR розробками університету, які демонстрував професор Стадлер. Декан Олена Глазунова розповіла про університет та факультет, можливі напрями співпраці, мобільності студентів та викладачів.

Всі заплановані заходи в ході візиту було виконано і сподіваємося на нові успішні проєкти спільно з німецькими університетами у найближчому майбутньому

 

Інна Костенко,
відповідальна за міжнародну діяльність

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook