Розпочалась навчальна практика з біотехнології відтворення тварин у студентів 4 курсу

1 травня 2023 року
Кафедра акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин

Увесь весняний семестр студенти 4 курсу знаходились на дистанційній формі навчання, тому, важко переоцінити важливість набуття ними практичного досвіду на базі клінічних кафедр. Сьогодні 1 та 7 групи 4 курсу факультету ветеринарної медицини розпочали навчальну практику з біотехнології відтворення тварин, яка триватиме упродовж 5 днів. Під керівництвом викладачів кафедри доц. В.Лакатоша та І.Чеверди студенти ознайомились з програмою практики, пройшли інструктаж з техніки безпеки при роботі з тваринами та приступили до виконання завдань. Для 5-ти студентів, які знаходились за межами України проводилась онлайн трансляція заняття.


Першим завданням було відпрацювання різних методів штучного осіменіння корів, овець, кобил, свиней та дрібних домашніх тварин.

Друга половина робочого дня була присвячена відпрацюванню техніки отримання сперми у плідників сільськогосподарських та дрібних домашніх тварин.

Після завершення роботи обговорили результати її виконання та план на другий робочий день, який включатиме не менш цікаві і важливі теми: виявлення самиць в охоті, візуальну та мікроскопічну оцінку отриманих еякулятів. Попереду у студентів відпрацювання різних методів оцінки якості сперми та робота з ембріонами тварин. Завершиться робочий тиждень підведенням підсумків та складанням заліку з навчальної практики з біотехнології відтворення тварин.

Доц. В.Лакатош

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook