Найбільша техногенна катастрофа ХХ ст: бесіда зі студентами 10 гуртожитку

1 травня 2023, 11:58

26 квітня Міжнародний день пам’яті про Чорнобильську трагедію та Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф. Хронологія подій цього страшного дня в історії, а також їх наслідки для світу стали предметом зустрічі зі студентами факультетів інформаційних технологій та економічного у гуртожитку №10

На початку зустрічі студенти спільно з заступником декана факультету інформаційних технологій Валентиною Корольчук та заступником декана економічного факультету Олегом Криворотом вшанували загиблих, які віддали своє життя, щоб врятувати світ від подальшого поширення радіації. Героїзм персоналу ЧАЕС, пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії дав змогу не допустити ще більшої кількості жертв та постраждалих.

Під час заходу всі учасники мали нагоду згадати та обговорити ключові аспекти трагедії на Чорнобильській АЕС, проаналізувати і події сьогодення пов’язані з діями окупантів на Чорнобильській та Запорізькій атомних електростанціях.

Наслідки Чорнобиля стали драматичним уроком для цивілізації, суворим попередженням щодо масштабу відповідальності за життя, здоров’я людей і екологічну безпеку планети, яку взяла на себе сучасна наука.

Пам’ятаємо і шануємо всіх причетних до ліквідації наслідків аварії!



Валентина Корольчук, заступник декана
факультету інформаційних технологій
Олег Криворот, заступник декана економічного факультету

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook