Вітаємо переможців І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності 071 «Облік і оподаткування»

23 квітня 2023 року

 

Відповідно до листа державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» від 30 січня 2023 р. № 21/08-118 «Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2022/2023 навчальному році» в Національному університеті біоресурсів і природокористування України було оголошено І тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2022/2023 навчальному році. Конкурс проводиться щороку з метою створення умов для розвитку інтелектуального потенціалу талановитої молоді, підтримки наукової та творчої роботи студентів, стимулювання їх інтересу до дослідницької роботи, оволодіння ними інноваційними технологіями.

Порядок проведення І туру конкурсу визначено наказом ректора НУБіП України від 13 березня 2023 року № 201 «Про проведення І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2022/2023 навчальному році».

Метою конкурсу є розвиток інтелектуального потенціалу талановитої молоді; активізація та підтримка наукової роботи студентів як найважливішого фактора формування фахівців нового типу; стимулювання їх інтересу до дослідницької роботи, участі у наукових програмах, проектній, конструкторській та інших формах науково-дослідної діяльності; оволодіння ними інноваційними технологіями.

Основними завданнями конкурсу –виявлення та розвиток обдарованих студентів, сприяння реалізації їх здібностей; стимулювання творчого самовдосконалення студентської молоді; популяризація досягнень науки, техніки та інноваційних технологій; залучення провідних вчених, наукових, науково-педагогічних працівників до творчої роботи з обдарованою молоддю.

 

Для проведення конкурсу та оцінки наукових результатів учасників, за розпорядженням декана економічного факультету Анатолія Діброви була створена комісія у складі: Любов Гуцаленко завідувача кафедри обліку та оподаткування, доктор економічних наук, професора, голова комісії; члени комісії – доценти Світлана Деревянко та Володимир Литвиненко.

Для участі у І турі конкурсу студенти спільно з науковими керівниками підготували наукову роботу з актуальних проблем зі спеціальності 071 «Облік і оподаткування», яка є пошуковою за своїм характером. Конкурсна комісія розглядала та здійснювала їх рецензування. Кожна наукова робота рецензувалась двома рецензентами. Всього було заслухано наукові роботи, які були підготовлені учасниками студентських гуртків «Діджитал облік» та «Проблеми методики та організації обліку, контролю та аналізу».

Конкурсна комісія підбила підсумки І туру Конкурсу та прийняла рішення про визначення переможців та відзначення їх дипломами:

І ступеняНаталія Іщенко – тема наукової роботи «Облік інтелектуального капіталу і контроль ефективності його використання», науковий керівник – професор Любов Гуцаленко;

ІІ ступеняЮлія Вершута тема наукової роботи «Якість аудиту фінансової звітності в умовах ризик-орієнтованого підходу», науковий керівник –доцент Наталія Кузик;

ІІІ ступеня - Катерина Мошкун тема наукової роботи «Формування облікової політики та прийняття управлінських рішень щодо виробничих запасів», науковий керівник – доцент Тетяна Слєсар.

 

Вітаємо переможців та їх наукових керівників й бажаємо подальших наукових здобутків!

 

Світлана Дерев’янко,

доцент кафедри обліку та оподаткування

 

 
 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook