Екскурсія до музею

26 квітня 2023 року
25 квітня 2023р. учасники гуртка «Економіст»  разом зі своїм керівником Степасюк Л.М. відвідали Музей історії НУБіП України, який є навчальним, науково-дослідним і культурно-освітнім структурним підрозділом закладу вищої освіти. Сьогодні він становить вагому частину державного Музейного фонду України, який досліджує і популяризує історію науки та освіти, формує науковий світогляд молоді.
 
 
Екскурсовод к. пед. н. Чумак Т. М., розповіла студентам про розвиток сільського господарства на теренах України та про історію становлення майбутнього аграрного університету – Національного університету біоресурсів і природокористування України, про що свідчать історичні  документи  та речі, які знаходяться в музеї.
 

    

Цікавою була розповідь про історію створення самого музею. Гуртківці  дізналися, що формування кімнати історії закладу вищої освіти розпочалася за рішенням партійного комітету в грудні 1964 р. Над ним працювали ветерани академії, викладачі кафедр суспільних наук, представники факультетських партійних, комсомольських, профспілкових організацій. Саме їм було доручено  розробити експозицію кімнати, організувати збір матеріалу та  оформляти стенди.
 
 
Музей складається з 3 відділів: перший присвячено становленню сільського господарства на території України та історії становлення майбутнього передового  аграрного університету; наступний – Другій світовій війні та АТО; третій – періоду відновлення Голосіївських інститутів, утворення УСГА, підписання перших міжнародних угод, культурно-масовому життю студентів, сучасній діяльності ННІ та факультетів НУБіП України, показаний у світлинах, історичних документах і речах.
 
 
Дякуємо  к. пед. н.,  Чумак Т. М. за цікаву й змістовну екскурсію в Музеї історії НУБіП України. Студентам було цікаво ознайомитися і побачити експозицію музею, яка поетапно розкриває історію становлення та розвитку нашого університету.
 
Керівник гуртка «Економіст»
к.е.н., доцент Людмила СТЕПАСЮК
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook