Науково-педагогічні працівники кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій пройшли курс навчання домедичної допомоги

14 квітня 2023 року
    Сьогодні десятки тисяч людей в Україні зазнали російської агресії. У контексті збройних конфліктів знання та практичні навички допомоги в галузі охорони здоров'я особливо пов'язані і це стає життєво важливим. Це знання про збереження життя. Оскільки, саме перша домедична допомога дозволяє врятувати життя, поки чекаєш приїзду швидкої допомоги.
    Тренінг, який тривав з 10 по 13 квітня 2023 року з домедичної допомоги, провела Тамара Білько, тренер-інструктор компанії SAR, доцент кафедри охорони праці і біотехнічних систем НУБІП України, кандидат біологічних наук. До лекцій та практичних занять активно долучились науково-педагогічні працівники кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження.
Ми навчалися визначати характер і важкість отриманої травми, накладати турнікети та тиснучі пов’язки, переводити людину у стабільне положення, робити непрямий масаж серця, користуватися дефібрилятором.
    За надані практичні знання і навички висловлюємо подяку координатору групи «Гігієна та здоров’я» Європейського співтовариства з охорони праці (ESOSH) Тамарі Білько. Тренінг був настільки цікавий і корисний, що всі його учасники виявили зацікавленність в подальшому навчанні надання домедичної допомоги.
    Дякуємо організаторам заходу та доценту кафедри охорони праці і біотехнічних систем НУБІП України Тамарі Білько за безцінну можливість в отриманні навичок домедичної допомоги та надіємося на подальшу співпрацю.
 
в.о. завідувача кафедри електротехніки,
електромеханіки та електротехнологій
Окушко О.В.
Доценти кафедри
Васюк В.В.
Коробський В.В.
Чуєнко Р.М.
Старший лаборант
Бондарева Н.А. 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook