Кафедрою обліку та оподаткування продовжено цикл зустрічей з майбутніми абітурієнтами ОП «Облік і аудит»

20 квітня 2023 року


     Вибір закладу вищої освіти та освітньої програми і спеціальності, яка допоможе в майбутньому працевлаштуванні – це основне питання для випускників шкіл та ліцеїв. Одним із основних напрямків кафедри обліку та оподаткування є постійне проведення профорієнтаційної роботи, ознайомлення майбутніх вступників із освітньо-професійною програмою «Облік і аудит» спеціальності «Облік і оподаткування», визначення її переваг, а також перспектив роботи бухгалтером, аудитором. Випускники освітньої програми «Облік і аудит» мають  багато можливостей для кар’єрного росту: від головного бухгалтера, до фінансового чи комерційного директора, від асистента аудитора до партнера міжнародної аудиторської компанії; можливостей працювати на фрілансі або в офісі; можливостей відкриття власної справи, адже професійні бухгалтери чи аудитори володіють знаннями з обліку, аудиту, економіки, фінансового аналізу, ІТ-технологій та електронного документообігу, менеджменту і маркетингу, фінансового та господарського права та ін. 

 

Для ознайомлення школярів із спеціальністю викладачами кафедри обліку та оподаткування було проведено цикл зустрічей.

 

Зокрема, доцентами Володимиром Литвиненком і Тамарою Гуренко у школі І-ІІІ ступенів № 286 та спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням французької мови № 269 Голосіївського району м. Києва; доцентами Наталією Кузик і Катериною Шевчук, старшим викладачем Олегом Криворотом  у закладах освіти Київської області: Васильківському академічному ліцеї  «Успіх», Васильківському ліцеї № 8, Глевахівському академічному ліцеї Глевахівської селищної ради, Гребінківській гімназії та  Гребінківському опорному закладі освіти «Гребінківський ліцей» Гребінківської селищної ради Білоцерківського району.

 

 

 Звертаючись до майбутніх абітурієнтів, викладачі особливу увагу приділили якості освіти в НУБіП України, цікавим моментам  і можливостям студентського життя, ознайомили з професійними здобутками і кар’єрним зростанням студентів освітньої програми «Облік і аудит», які наразі поєднують очне навчання і роботу за фахом у провідних компаніях, зокрема у ТОВ «Бейкер Тіллі Україна»,  ТОВ «ГРАНТ ТОРНТОН ЛЕГІС», ТОВ «Аудиторська ФІРМА «Мазар Україна», консалтинговій компанії «EBS» та ін.

 

Акцентовано увагу майбутніх вступників на тому, що практична підготовка здобувачів ОП «Облік і аудит» здійснюється в умовах практичної діяльності підприємств різних видів діяльності, аудиторських, консалтингових, інвестиційних та страхових компаній, банків, контролюючих органів.

Майбутні студенти поінформовані також про потужну матеріально-технічну базу економічного факультету, зокрема, та університету вцілому, можливість отримання подвійних дипломів в НУБіП України.

 

 

 Справжньою «ізюминкою» стало проведення зі школярами віршованої економічної вікторини (за авторством Олега Криворота), яка дала можливість школярам відчути атмосферу роботи бухгалтера й аудитора, отримати перші економічні та обліково-аудиторські знання. Школярі були дуже зацікавлені, приймали активну участь, давали вірні відповіді, висловлювали власні цікаві думки та отримували міні-призові винагороди.

 

 Зустрічі пройшли у доброзичливій атмосфері. Такі заходи дали можливість познайомити цьогорічних випускників із особливостями навчання студентів  за освітньою програмою «Облік і аудит». У майбутньому вони зможуть реалізувати свої знання на підприємствах державного сектору економіки, у приватних малих, середніх і великих агроформуваннях, контролюючих органах та в міжнародних аудиторських компаніях.

 

 

На завершення викладачі кафедри подякували майбутнім абітурієнтам та дирекції й педагогічному колективу  освітніх закладів  за організацію та участь у проведених заходах та запросили продовжити навчання за освітньою програмою «Облік і аудит» спеціальності 071 «Облік і оподаткування» економічного факультету НУБіП України.

 

Людмила Мельянкова,

доцент кафедри обліку та оподаткування

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook