Понад 150 долучилися до Дня відкритих дверей в НУБіП України 6 квітня

7 квітня 2023, 8:59

06.04.2023 р. відбувся День відкритих дверей в НУБіП України. Понад 150 потенційних вступників в змішаному форматі долучилися до огляду факультету інформаційних тенохлогій. Серед закладів освіти, що долучилися - Гімназія № 59 імені О.М Бойченка, Гостомельский ліцей № 1, Ірпінський академічний ліцей, Школа I-III ступенів № 36 імені С.П.Корольова міста Києва, Еколого-природничий ліцей №116 міста Києва, Спеціалізована школа I-III ступенів з поглибленим вивченням французької мови №269, Спеціалізована школа II-III ступенів №159 з поглибленим вивченням англійської мови м. Києва, Спеціалізована школа №216 з поглибленим вивченням англійської мови та ін.

Изображение выглядит как одежда, человек, группа, на открытом воздухе

Автоматически созданное описание

Изображение выглядит как одежда, человек, строительство, обувь

Автоматически созданное описание

День відкритих дверей – це своєрідний пік ряду попередніх зустрічей викладачів університету з шкільною молоддю за місцем навчання, коли потенційний абітурієнт може не лише почути, а й побачити, відчути «на дотик» професію – і образно, і в повному сенсі цього слова, з якою можна буде пов’язати своє життя і кар’єру.

Традиційно захід мав загальноуніверситетський блок. Біля актової зали на всіх учасників чекали цікаві та цікаві інтерактивні експонати, можливість поспілкуватися про навчання з доцентом Максимом Місюрою та старшим викладачем Інною Костенко. 

Изображение выглядит как человек, одежда, компьютер, в помещении

Автоматически созданное описаниеИзображение выглядит как Человеческое лицо, человек, одежда, улыбка

Автоматически созданное описание

Изображение выглядит как одежда, человек, обувь, Человеческое лицо

Автоматически созданное описаниеИзображение выглядит как одежда, человек, Модный аксессуар, Наушники

Автоматически созданное описание

Факультет ІТ представив розробки студентів, серед яких дрони та програмна складова віртуальної реальності. Студент Максим Лобач допомагав гостям з тестуванням розробок, що пов'язані з віртуальною реальністю, а студент Юрій Савчук знайомив та допомагав з тестуванням щодо напрацювання студентів своєї випускової кафедри в рамках бакалаврських та магістерських робіт. Особливо круто було чути, що серед учасників були наші постійні гості Онлайн-школи майбутнього ІТ-шника.

Изображение выглядит как одежда, человек, Человеческое лицо, в помещенииАвтоматически созданное описание

Під час загальноуніверситетського блоку на учасників чекало вітальне слово та презентація університету від ректора Станіслава Ніколаєнка, інформація щодо особливостей вступної кампанії від відповідального секретаря приймальної комісії Сергія Ковалевського, знайомство із Сенатом студентської організації від її лідера Олександра Вертелецького, перевагами навчання, можливостями творчого і спортивного розвитку від завідувачів кафедри фізичного виховання Миколи Костенка, кафедри культурології Ірини Майданюк, кафедри військової підготовки Валерієм Шевчуком.

Изображение выглядит как в помещении, мебель, одежда, Конференц-залАвтоматически созданное описание

Далі кожен учасник мав нагоду продовжити огляд факультетів на власний розсуд. На факультеті інформаційних технологій до гостей звернулися декан Олена Глазунова, яка познайомила присутніх зі спеціальностями та особливостями вступу на факультет, а також заступники декана Наталія Клименко та Валентина Корольчук, та завідувачі кафедр Дмитро Касаткін, Михайло Швиденко, Белла Голуб, які розповіли про особливості навчання.

Изображение выглядит как одежда, на открытом воздухе, человек, обувьАвтоматически созданное описание

Изображение выглядит как одежда, обувь, человек, в помещенииАвтоматически созданное описание

Изображение выглядит как одежда, в помещении, человек, мебельАвтоматически созданное описание

Изображение выглядит как одежда, в помещении, человек, стенаАвтоматически созданное описание

Изображение выглядит как одежда, в помещении, человек, стенаАвтоматически созданное описание

Изображение выглядит как одежда, человек, в помещении, стенаАвтоматически созданное описание

Изображение выглядит как в помещении, одежда, стул, человек

Автоматически созданное описание

Важливо зазначити, що кожен з гостей долучився не лише до огляду матеріально-технічної бази, але й також до ряду цікавих конкурсів, які організували викладачі та студенти випускових кафедр. Майбутні студенти поділились на групи за інтересами і залучились до конкурсів і майстер-класів, які організували викладачі та студенти кафедри.

У 211 аудиторії - "Навчальна лабораторія інтернет-речей" майстер клас проводили доцент кафедри комп'ютерних систем, мереж та кібербезпеки Віктор СМОЛІЙ та студент 2 курсу спеціальності "Комп'ютерна інженерія" - Володимир ЯКОВЕНКО. Вони представили гостям прості і складні моделі використання мікроконтролерів при створенні комп'ютерних систем розумного будинку або розумного-міста. Абітурієнти прийняли участь у конкурсі на створення власної компютерно-інженерної розробки на базі мікрокотролера Ардуіно.
 
В аудиторії 223 - "Мережева академія CISCO" група абітурієнтів, які зацікавились адмініструванням компютерних мереж прослухали майстер-клас від завідувача кафедри Дмитра КАСАТКІНА про сучасні мережі. Охочі прийняли участь у конкурсі по створенню патч-кордів власними руками.
 
 
 
 
В аудиторії 224 - "Навчальний кіберполігон" - студентами 3 курсу спеціальності "Кібербезпека" Володимир ОКУЛІЧЯрослав БОНДАРДенис НЄВРОВМаксим РЕШЕТНИК (під керівництвом доцента Андрія САГУНА) було проведено майстер-клас з питань захисту інформації, кодування та декодування, криптології, технічних засобів кібербезпеки тощо. На завершення абітурієнтам запропонували конкурс - спробувати власними силами закодувати текст, а також декодувати предствлений зашифрований код.
 
 
 
 
Всі переможці конкурсів отримали цінні призи - ігрові клавіатури, мишки, окуляри віртуальної реальності, комп'ютерні килимки та багато інших призів. Заохочувальні призи отримали всі учасники конкурсів.  Спілкування з гостями відбувалось у невимушеній приємній та дружній атмосфері. 
 
Цікавий інтерактив, теплий чай та дружня розмова зробили особливим цей день не зважаючи на погодні умови та проблеми зі світлом. Дякуємо всім учасникам заходу та запрошуємо вступати на факультет ІТ НУБіП України.

 

 

Дмитро Касакін,

завідувач кафедри комп'ютерних систем та мереж

Валерій Лахно,

професор кафедри комп'ютерних систем та мереж 

Інна Костенко,
координатор з виховної роботи зі студентами,

старший викладач кафедри економічної кібернетики

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook