Конференція-презентація «Підприємництво, торгівля та якість – заради добробуту»

11 квітня 2023 року

11 квітня 2023 року в коледжі відбулася конференція-презентація «Підприємництво, торгівля та якість – заради добробуту». Студенти різних груп економічного відділення виступили зі своїми доповідями про історію торгівлі, стандартизацію товарів та безпеку харчових продуктів.

З гостьовою лекцією до студентів завітав викладач юридичних дисциплін, Захарчук Володимир Михайлович. Він розповів про історію торгівлі, починаючи з давніх часів Греції та Риму, і показав, які зміни відбулися в цій сфері впродовж століть. Під його керівництвом студенти 21-Ю групи юридичного відділення Василець Єлизавета та Євчук Софія, підготували доповідь «Торгівля України в литовсько-польську добу XIV-XVI століття», в якій презентували історію торгівлі в Україні в цей період.

Далі студенти 31-П групи Кушнір Богдан та Мазепа Софія представили доповідь «Історія торгівлі на Рівненщині: від минулого до сучасного», в якій детально розповіли про історію Волинських торгів та розвиток торгівлі на території Рівненської області у ХХ столітті.

Однією зі спікерок на конференції була студентка 31-П групи Козачок Оксана, яка представила презентацію про торгові підприємства міста Рівне сьогодні. Вона розповіла про різноманітність торгової мережі нашого міста, коротко охарактеризувала відомі супермаркети, торгові центри та магазини, які працюють в місті, наголосила на їхніх перевагах та недоліках, а також про вплив на місцеву економіку та життя мешканців.

Наступним спікером конференції був студент 21-П групи Волошин Олексій, який представив доповідь про стандартизацію та сертифікацію товарів. Він розповів про важливість цих процедур у забезпеченні якості продуктів та послуг, про те, які стандарти застосовуються в Україні та як вони впливають на споживачів та підприємства.

Студент 31-М групи Колодюк Олександр представив доповідь про застосування системи НАССР. Система НАССР – це система контролю за безпечністю продуктів, яка впроваджується в різних галузях харчової промисловості. Він розповів про те, що ця система є обов’язковою для всіх підприємств, які займаються виробництвом та переробкою харчових продуктів, та про те, як вона допомагає забезпечити якість та безпечність продукції. Олександр зазначив, що впровадження системи НАССР є важливим елементом забезпечення безпечності продуктів харчування та може допомогти зменшити ризик виникнення небезпечних ситуацій для споживачів.

Вікторія Воронецька, студентка 21-П групи, виступила з презентацією про сучасні методи контролю за безпечністю харчових продуктів. Вона описала, які методи використовуються для контролю якості та безпеки харчових продуктів, зокрема, хімічний, мікробіологічний, фізичний та органолептичний аналіз. Студентка також наголосила на важливості дотримання стандартів якості та безпеки продуктів харчування.

Загалом конференція пройшла з великим успіхом, всі виступи були дуже цікавими та інформативними, що дозволило учасникам конференції отримати багато цікавої інформації та нові знання.

 

Людмила Балдич, викладачка фахових дисциплін,

Ірина Мартинова, завідувачка економічного відділення,

Левчик Ангеліна, студентка 31-П групи 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook