Дипломатичні університети міжнародників

12 квітня 2023 року

11 квітня о 12.00 за київським часом за ініціативи керівництва кафедри міжнародних відносин і суспільних наук, Посольства України у Республіці Австрія та активу науково-навчальних гуртків «Інформація і політика» й «Дипломатія і геополітика» в рамках кафедрального проекту «Університети міжнародника» відбулась зустріч у змішаному он- офлайн-форматі із нашим другом, відомим українським дипломатом, Надзвичайним і Повноважним Послом, Надзвичайним і Повноважним Послом України у Австрійській Республіці Химинцем В. В.

Зустріч набрала форму повноцінної гостьової лекції.
Йшлося зокрема про актуальні проблеми вітчизняної дипломатії у часи випробувань, деякі особливості роботи центрального апарату та закордонних представництв МЗС України, перспективи європейської інтеграції нашої Держави та роль у цьому процесі українсько-австрійських відносин тощо.
В. Химинець зупинився на питаннях взаємодії центрального апарату та закордонних дипломатичних установ МЗС України, викликах, що вони постали перед українською дипломатією на тлі повномасштабного вторгнення рф в Україну, перспективах європейської інтеграції нашої Держави, важливості у цих та інших європейських процесах українсько-австрійських взаємин та ін.
Нема чого й казати, що анонсований захід викликав чималий інтерес з боку багатьох, кому є не байдужі проблеми зовнішньої політики та міжнародного становища нашої Держави, ролі дипломатії у перемозі над зухвалим агресором
Аудиторія 15 к. 1 звісно не змогла вмістити всіх бажаючих взяти, так би мовити, аудиторне онлайн-спілкування із поважним гостем, тому трансляцію виступу було організовано й з інших аудиторій гуманітарно-педагогічного та інших факультетів. Приємно, що до зустрічі, крім власне міжнародників, долучились наприклад студенти спеціальності «готельно-ресторанний бізнес», які зокрема поцікавились думкою п. Посла щодо культурної співпраці України та Австрії в умовах війни та наскільки популярними є в Австрії ресторації та інші заклади харчування з українською національною кухнею.

     

     

Але не тільки студенти НУБіП України, викладачі кафедри міжнародних відносин і суспільних наук та інших кафедр гуманітарно-педагогічного факультету стали учасниками такої своєрідної школи міжнародника. На неї відгукнулись безпосередньою особистою участю наші колеги й друзі із інших вітчизняних й зарубіжних вишів: професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка В. Ціватий, професор Ужгородського національного університету - альма-матер шановного доповідача - І. Тодоров, професор Дипломатичної академії України при МЗС України ім. Геннадія Удовенка Stanislav Zhelikhovskyi, представники української наукової діаспори в Австрії та інші.

     

Всього лекція Надзвичайного і Повноважного Посла зібрала близько ста учасників, чимала частина із яких мала змогу по її закінченні поставити запитання до п. Химинця та отримати на них професійні кваліфіковані, наукові відповіді.
По завершенні зустрічі студенти і викладачі сердечно подякували п. Надзвичайному і Повноважному Послу за чудову можливість отримати актуальну дипломатичну і наукову міжнародну, так би мовити, інформацію й за його активну згоду особисто долучитись до студентських проектів університету, висловивши тверду упевненість у подальших подібних заходах за безпосередньої участі Василя Васильовича Химинця.
А ми ще раз дякуємо керівництву кафедри міжнародних відносин і суспільних наук, Посольству України у Республіці Австрія, активу науково-навчальних гуртків кафедри професійного спрямування за чудову організацію такої науково-навчальної зустрічі й надану можливість взяти у неї безпосередню участь.

 

 

 

Сергій Асатуров,
науковий керівник гуртків
«Дипломатія і геополітика» та «Інформація і політика»

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook