ПРЕЗЕНТАЦІЯ НАПРАЦЮВАНЬ СТУДЕНТСЬКОГО НАУКОВОГО ГУРТКА «ЕЛЕКТРОМЕХАНІЧНІ ТА ЕНЕРГОЗБЕРІГАЮЧІ СИСТЕМИ»

6 квітня 2023 року

IMG 6595     Науково-дослідна робота студентів – складова професійної підготовки, що передбачає навчання студентів методології і методики дослідження, а також систематичну участь у дослідницькій діяльності, застосування технологій та умінь творчого підходу для вирішення певних наукових проблем. 

     5 квітня 2023 року відбулось чергове засідання студентського наукового гуртка «Електромеханічні та енергозберігаючі системи», який функціонує на кафедрі енергетики і автоматики під керівництвом завідувача кафедри енергетики і автоматики Василя РАМША, доцента кафедри енергетики і автоматики Миколи ПОТАПЕНКА та асистента Віталія ШАРШОНЯ. Студентський науковий гурток – одна з найбільш поширених форм наукової діяльності студентів, спрямована на розширення їх наукового потенціалу й формування навичок науково-дослідної діяльності. Крім наукової – дослідної роботи студенти займаються і практичною реалізацією результатів досліджень у вигляді лабораторних та експериментальних установок.

IMG 6576IMG 6579       На засіданні гуртка було презентовано практичні розробки та заслухано наукові доповіді за напрямками досліджень. Робота студента магістратури Романа Громляка на тему: "Дослідження робототехнічної системи електроприводу складського приміщення інтернет-магазину" викликала найбільше зацікавлення і була обрана для подання до участі в І етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт. Розроблений автоматичний транспортний засіб та система його навігації, що базується на принципі радіочастотної ідентифікації складається зі зчитуючого пристрою та пасивного трансподера (відомого як RFID-мітка). Така схема руху транспортного засобу дозволяє підвищити точність, збільшити швидкість і тим самим збільшити продуктивність системи без значних фінансових вкладень порівняно з традиційними рішеннями. Створена робототехнічна установка мобільного транспортного засобу дає можливість проведення експериментів, наближених до реальних умов функціонування системи.

IMG 6573IMG 6568На основі роботи студентського гуртка можна стверджувати, що такий підхід до навчання та розвитку молоді має позитивний вплив на їх освіту та майбутню кар'єру. Гурток «Електромеханічні та енергозберігаючі системи» допомагає студентам розвивати свої інтереси, здобувати нові знання та навички, збагачувати свій досвід та підвищувати свою конкурентоспроможність на ринку праці.

Микола ПОТАПЕНКО,
доцент кафедри енергетики і автоматики

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook