В кампусі тривають лекції з цікавих сторінок історії університету

6 квітня 2023 року
  Вже понад півроку університет знаходиться у підготовчих заходах до майбутнього свята, – кожний з нас готується до відзначення 125-річниці з дня його заснування.

  На виконання наказу ректора Станіслава Ніколаєнка від 03.04.2023 р. №293, в студентському кампусі триває цикл зустрічей зі студентством. Метою проведення є ознайомлення із славетною історією НУБіП України – освітянським осередком, що крізь роки залишається взірцем високого рівня професіоналізму викладачів та обдарованих студентів.
  04 квітня 2023 р. відбувся вже третій захід ініційований Сергієм Квашою, проректором з науково-педагогічної роботи та розвитку. Сергій Миколайович на дружню, історико-пізнавальну зустріч запросив мешканців гуртожитку №9, де були присутні більшістю студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, їх доповнювали також студенти ННІ неперервної освіти та туризму, агробіологічного факультету які теж проживають у цьому гуртожитку.

  Проректор одразу окреслив вектор напрямку, про який йтиме мова впродовж всієї розмови: історія становлення і розвитку університету та актуальні – патріотичні, морально-етичні освітні норми поведінки студентів у нинішній надзвичайно складний час війни. За традицією, проректор спочатку звернув особливу увагу на хронологію подій пов’язаних з виникнення альма-матер. Слухачам було неабияк цікаво дізнатись про походження назви «НУБіП», яка зараз є брендом серед студентської спільноти, архітектурні задумки навчальних корпусів з яскраво вираженим проукраїнським напрямом. Дивує, що вже в 1926 р., архітектором Дмитром Дяченком вже було задумано, запроєктовано і побудовано не просто підвальні приміщення, а 4-метрові фундаментальні укриття, що зараз, у умовах воєнного стану, слугують захистом для студентів та викладачів від російських ракет.
  Він також зазначив, що упродовж останніх 8 років, зусиллями членів ректорату та ректора університету Станіслава Ніколаєнка, Національний університет біоресурсів і природокористування України зазнав значущих змін не лише в облаштуванні комфортних умов проживання в гуртожитках, ошатності прилеглої території, а й зумів в декілька разів вирости в наукових здобутках та ввійти в топ найкращих вузів нашої країни, а за деякими показниками посісти перші місця в Україні з понад 200 університетів.

  Сергій Кваша закликав молодь не гаяти час сидячи в гуртожитку та у TikTok, а відвідувати гуртки, спортивні секції, музеї університету. Чинити так, щоб «золота пора студентства» була насичена яскравими емоціями та незабутніми враженнями, адже саме ці події назавжди закарбуються у вашій пам’яті. На завершення, наголосив про важливість знання історії держави, де народились і виросли, а також історії університету, де відбувається подальше зростання, формування студента як особистості і майбутнього професіонала своєї справи. Зустріч пройшла у дружній, мотивуючій до позитивних звершень університетського студентства атмосфері.

Пам'ятайте свій рід, своє покоління, пишайтесь своїм університетом з славетною 125-літньою історією!

 

Сергій Стецюк,
директор студентського містечка

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook