Першокурсники факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК продовжують знайомитись з цікавинками НУБіП України

30 березня 2023 року

     Відновлення очного навчання має переваги не лише в освітній, а й культурній складовій освітнього процесу. В березні для студентів гостинно відкрили двері як лабораторії,  так і музеї, виставки, красиві та визначні місця університету.

     Студенти 1 курсу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК разом з куратором доцентом Аліною Менчинською продовжили знайомитись з цікавинками НУБіП України.  

    У Шевченкові дні першокурсники відвідали виставку до 209-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря в науковій бібліотеці. На виставці, присвяченій  Т. Г. Шевченку,  студенти ознайомились з творами мистецтв. Експозиція включала книги, картини, портрети.

       Всі ми знаємо про Шевченка, про Кобзаря, як його називають багато людей, але завдяки цьому заходу дізнались про його життя з іншої сторони, з сучасної. Для відвідувачів було організовано показ відео, у якому коміки разом з вчителем історії говорять про важливі події та видатних українців, де вони взяли до уваги саме Тараса Григоровича, щоб пробудити історичну пам‘ять та більше популяризувати Історію України.

     Виставка творів мистецтв присвячена Т.Г. Шевченку був цікавим та пізнавальним заходом,  за що відвідувачі вдячні організаторам та керівництву бібліотеки.

 

     Першокурсники також відвідали унікальний музей анатомії кафедри анатомії гістології і патоморфології тварин ім. акад. В. Г. Касьяненка. В музеї зібрано понад 1,5 тисячі анатомічних експонатів з представників фауни усіх континентів.  Серед різноманіття колекції музею особливу увагу студентів привернули скелети носорога, жирафи та багато  інших.

     Відвідувачі були вражені майстерністю виготовлення експонатів в оригінальному стилі. Експонати виглядали надзвичайно естетично, ніби живі. Знайомство з експонатами супроводжувалась цікавими розповідями про історію створення музею, які із задоволенням слухали студенти та ставили запитання.

 

  

 

     Завдячуючи великій роботі засновників та працівників музею анатомії, екскурсія викликає захоплення та масу позитивних вражень у відвідувачів.

    Тепла весняна погода сприяла продовженню знайомства першокурсників з цікавинками НУБіП України. Тож, милуючись навколишньою природою, студенти завітали на кафедру конярства та бджільництва.

 

       На території стайні студенти побачили різних коней, мали можливість контактувати з цими чудовими тваринами та одержали масу позитивних вражень. На пасіці студенти відвідали музей, пізнали цікаві факти про бджіл, куштували мед, і навіть одержали подаруночки.

     В ході екскурсії студенти дізналась багато корисної для себе інформації. Завдяки професору Повознікову Миколі Гавриловичу екскурсія відбувалася в надзвичайно позитивній та енергійній атмосфері, а відвідувачі одержали нові знання, заряд бадьорості та приємних емоцій.

Висловлюємо вдячність керівництву університету, факультетів та кафедр, що створюють і забезпечують можливість пізнавати цікавинки НУБіП України.

Ірина Тремполець, студентка 1 курсу

Аліна Менчинська, доцент кафедри технології

м’ясних, рибних та морепродуктів

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook