Відкрита лекція доцента кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну Оксани Багацької з дисципліни «Озеленення населених місць»

30 березня 2023 року
Київ

29 березня 2023 року, на першій парі відбулася відкрита онлайн лекція кандидата сільськогосподарських наук, доцента кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну Оксани Багацької з дисципліни «Озеленення населених місць» для студентів денної форми навчання ОС «Бакалавр» спеціальності 206 – Садово-паркове господарство на тему «Вертикальне озеленення в населених пунктах».

Лекція була присвячена вивченню можливостей застосування витких рослин для підвищення санітарно-гігієнічного та естетичного оздоблення населених пунктів.

  

На початку лекції було визначено актуальність даної теми. В ході лекції були розглянуті питання класифікації витких рослин та їх типів посадок.

  

Лектором були проілюстровані на конкретних прикладах прийоми вертикального озеленення та опори, необхідні для росту витких рослин.

  

Крім того, упродовж лекції зазначені особливості агротехніки вирощування витких деревних рослин.

  

На завершення було зроблено висновки щодо перспектив та обмежуючих факторів вертикального озеленення у населених пунктах.
Лекція була проведена на високому навчально-методичному рівні із застосуванням мультимедійних технологій, структурована за планом, влучно ілюстрована авторськими фото, рисунками та графічними матеріалами, таблицями, схемами. В ході лекції подані методичні та практичні рекомендації щодо застосування витких рослин як альтернативного методу озеленення в сучасних населених пунктах.

Олена Колесніченко,
завідувач кафедри ландшафтної
архітектури та фітодизайну,

доктор біологічних наук, професор 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook