Проведення олімпіади з дисципліни «Безпека життєдіяльності» як одна із форм покращення та заохочення студентів до вивчення нагальних питань безпечного існування

22 березня 2023 року
Кафедра загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності

 

Українське суспільство зазнає значних втрат у вигляді людських жертв, збитків від воєнних дій, аварій, катастроф. За таких умов все більш значним та необхідним стає потреба у формуванні знань з безпеки життєдіяльності, як умови забезпечення стійкого та безпечного життя. Одним  із шляхів виконання цього завдання є організація системи загального комплексного та неперервного навчання з безпеки життєдіяльності.
Відповідно до наказу ректора університету від 16.02.2023 №108 «Про проведення І етапу студентської олімпіади у 2022-2023 н.р.» на кафедрі загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності з 14-20 березня проводилась олімпіада з дисципліни: «Безпека життєдіяльності», у якій приймали участь студенти майже всіх факультетів, на яких викладається дисципліна.
В склад журі ввійшли Піскунова Л.Е, , Бондарь В.І. – доценти кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності, а також старший викладач кафедри Сальнікова А.В.
 
Після оголошення початку олімпіади, викладачі «Безпеки життєдіяльності» були приємно вражені активністю і такою кількістю бажаючих прийняти участь. Студенти факультетів:  захисту рослин, біотехнологій і екології; гуманітарно-педагогічного; економічного, ННІ лісового та садово-паркового господарства показували свої знання з питань забезпечення життєдіяльності людини. Більшість студентів – це бакалаври 2-3курсів, але і студенти перших курсів, які навіть не прослухали повний курс Безпеки життєдіяльності, виявили бажання спробувати перевірити свої можливості з дисципліни, питання якої, за їх висловами, супроводжують все наше життя.
Для студентів 2-3 -х курсів олімпіада проводилась онлайн. На платформі Ельорн був розроблений ресурс – питання у вигляді тестових та відкритих завдань. Ресурс був відкритий у визначений час та на визначену тривалість, для того щоб усі учасники знаходились у рівних умовах.
Переможцями олімпіади стали студенти: 1 місце розділили представники 2 курсу факультету захисту рослин, біотехнологій і екології  - Миньковень Інна Олександрівна та Мандрика Дарина Миколаївна; 2місце – також студенти факультету захисту рослин, біотехнологій і екології - Агоштан Діана Іванівна,
Гудзенко Станіслава Віталіївна; 3 місце – крім ФЗРБ та Е - Литвинчук Алли Дмитрівни, в трійку призерів ввійшла представниця першого курсу Гуманітарно- педагогічного факультету (017 Фізична культура та спорт)) Малімон Анна Леонідівна.
Вітаємо переможців Олімпіади і бажаємо миру, успіхів у навчанні!
 
Доцент кафедри загальної екології,
радіобіології та безпеки життєдіяльності,
Піскунова Лариса

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook