Застосування сучасних методів та засобів при проведенні занять співробітниками кафедри

24 березня 2023 року
На кафедрі екології агросфери та екологічного контролю щосеместрово затверджується графік взаємних відвідувань лекційних, практичних і лабораторних занять. Результати відвідувань занять обговорюються на засіданні кафедри, враховуються при розробці освітніх програм та розподілі навчального навантаження. Взаємовідвідування занять є однією з форм взаємоконтролю і взаємонавчання, ефективною формою вивчення досвіду колег і проводиться з метою обміну досвідом навчально-методичної роботи науково-педагогічних працівників та вдосконалення педагогічної майстерності. Так, як семестр розпочався в дистанційному форматі взаємовідвідування є додатковим засобом спілкування, дискусій та найкращим методом для взаємообміну досвідом.
В період з 20 по 24 березня 2023 р. доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю Паламарчук Світлана відвідуючи лекційні та практичні заняття доцента кафедри Вагалюк Людмили з дисциплін «Заповідна справа» та «Агроекологія». Викладач забезпечує нормативні дисципліни на кафедрі, які викладаються англійською мовою, має відповідні сертифікати підтвердження щодо володіння англійською мовою на належному рівні. Під час відвідування занять хочу відмітити професіоналізм викладача та високий науково-методичний рівень демонстрації теоретичного та практичного матеріалу. На заняттях викладач використовувала доступні програмні засоби для комунікації (Zoom-конференцію та платформу E-learn).
На заняттях з дисципліни «Заповідна справа» яку викладає Людмила Володимирівна були присутні студенти 2 курсу 3 група (англомовна група) освітнього рівня «Бакалавр».
На сьогоднішній день, у результаті опанування дисциплін англійською мовою студент здобуває фахові та загальні компетентності. Якісна підготовка студентів на парах Людмили Володимирівни здійснюється за рахунок застосування найбільш ефективних технологій та методів викладання дисципліни англійською мовою для студентів, серед яких зазначено виконання ситуаційних та творчих завдань, участь у рольових іграх, підготовку презентацій, написання дайджестів, індивідуальних проектів, складання словника з базових термінів дисципліни, аналіз друкованих, аудіо- та відеоматеріалів, використання Інтернет-ресурсів, ведення опорного конспекту лекцій.
 Всі лекційні і практичні матеріали представлені у вигляді презентацій Microsoft PowerPoint та з використанням платформи графічного дизайну Canva. Заняття були проведені на достатньо високому рівні, свідченням чого, можна визнати наступні моменти: визначення теми та завдання на початку заняття; постійна підтримка уваги студентів та постановка проблемних завдань; практичне застосування отриманих студентами теоретичних знань; дискусійні моменти з приводу розгляду проблемних питань нового матеріалу; зосередженість та активність студентів, підведення підсумків роботи та оцінювання роботи кожного студента.
На заняттях студент набуває необхідних знань та навичок володіння іноземною мовою, підготовлений теоретично і практично до виконання завдань та покладених на нього обов’язків, що, за умови сумлінного ставлення до навчання, гарантовано забезпечить отримання ним першого високооплачуваного робочого місця.
  
 Світлана Паламарчук
доцент кафедри екології
агросфери та екологічного контролю 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook