ІНТЕЛЕКТУАЛЬНІ ІГРИ НА ФАКУЛЬТЕТІ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ

24 березня 2023, 11:41
   Quiz – це один із різновидів інтелектуальної гри, в якій суперники змагаються не лише і інтелекті, але й логіці, увазі та здатності мислити нестандартно. В історії людства перші приклади вікторини датовані 1780 роком; його етимологія невідома, але скоріше всього походить від студентського сленгу. Існує міф про quiz, згідно з яким у 1791 році власник дублінського театру на ім’я Річард Дейлі побився об заклад, що зможе ввести дане слово в мову протягом 24 годин. Потім він пішов і найняв групу вуличних дітей, щоб вони написали слово «вікторина», яке було безглуздим словом, на стінах міста Дублін. За день це слово стало загальноприйнятою валютою та набуло значення (оскільки ніхто не знав, що воно означає, усі думали, що це якийсь тест).
   За сприяння адміністрації факультету  ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів та природокористування України, представників студентського самоврядування та з ініціативи кураторів академічних груп Шарандака Павла Васильовича і Дробот Марини Вікторівни 16 березня 2023 року серед студентів першого курсу факультету відбулася студентська вікторина (quiz) на тему «Пізнай Україну». Для участі в даному заході кожна академічна група направила своїх представників (до речі без вказівки куратора) та вигадала жартівливу назву. Quiz складався з 6 раундів по 6 питань, що включали наступне:
  • унікальні факти географії, відомих людей з України та знання з історії ветеринарної медицини рідного краю;
  • пісні, присвячені українських містам;
  • художні фільми, вироблені на території нашої держави;
  • знання відомих українців і літературних псевдонімів українських літературних діячів;
  • питання на логіку та уважність.
   В процесі проведення заходу поставлені перед студентами питання викликали непідкупну зацікавленість та спортивний азарт. Особлива подяка не лише організаторам даної вікторини, але і представникам деканату ФВМ за надані призи, що стали серйозним стимулом для учасників. Призерами Quiz’у стали студенти 5-ї (третє місце) та 9-ї (друге місце) академічних груп. Переможцями в чесній і безкомпромісній боротьбі стали представники 4-ї групи 1 курсу факультету ветеринарної медицини за що і отримали солодкий приз Бажаємо всім студентам факультету успіху не лише в навчанні, але й у вікторинах, що чекають на них.
 
 
 
 
 

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook