ЧЕРГОВА ЗУСТРІЧ РАДИ РОБОТОДАВЦІВ ЮРИДИЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ

24 березня 2023 року
         24 березня 2023 року відбулася онлайн зустріч стейкхолдерів юридичного факультету, де центральним питанням було обговорення проєктів освітньо-професійних програм першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівнів вищої освіти за спеціальністю 081 «Право» для вступників 2023 р.

Декан юридичного факультету Олена Яра розпочала чергову зустріч із визначення кола питань для обговорення та підкреслила  необхідність поглиблення саме динамічної взаємодії між факультетом та роботодавцями.

На зустрічі були присутні гарант ОПП «Право» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти – Лілія Панькова та гарант ОПП «Право» другого (магістерського) рівня вищої освіти – Марина Дейнега. Вони детально розкрили зміст програм та «підсвітили» дискусійні питання для спільного обговорення учасниками зустрічі. Зокрема, питання вибіркових компонентів обох ОПП та підходи до реалізації практичної складової ОПП «Право» другого (магістерського) рівня вищої освіти.

За результатами жвавого обговорення проектна група по удосконаленню програм прийняла до розгляду  пропозиції стейкхолдерів.

Віктор Ковальський  – засновник і Президент видавничої організації «Юрінком Інтер», д.ю.н., професор, Заслужений юрист України та голова Ради роботодавців, в цілому підтримав програми та висловився щодо необхідності зближення стейкхолдерів і студентів. Лариса Антощук  – податковий адвокат «АСТЕРС», магістр міжнародного права, поділилася своїм досвідом щодо формування практичної складової у навчальних програмах та запропонувала розширити «присутність» у них питань, що стосуються  обов’язковості практики Європейського суду з прав людини. Богдан Яринко  – арбітражний керуючий, власник   «Юридична компанія Яринко та партнери», позитивно висловився про запровадження вибіркового компоненту «Військове право». Серед його «побажань» було запровадження до навчальних програм на рівні окремих тем, чи вибіркових компонентів, – питань по правовій регламентації діяльності волонтерських організацій та волонтерів, що не входять до будь-яких утворень. 

Підсумовуючи засідання Ради роботодавців юридичного факультету, декан Олена Яра висловила щиру подяку усім присутнім за цікаву та корисну дискусію.

 

                                                             секретар Ради роботодавців юридичного факультету

Інна Горіславська

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook