Перші результати співпраці факультетів агробіологічного та інформаційних технологій у проєкті «Horizon-Ecotwins»

24 березня 2023, 18:46

У 2023 році в НУБіП України розпочато дослідження в межах проєкту HORIZON EUROPE, ECOTWINS «Розвиток дослідницького потенціалу та підвищення кваліфікації і навичок групи дослідників НУБіП України з агроекологічної інтенсифікації галузі рослинництва» (номер проекту 101079308 – ECOTWINS – HORIZON-WIDERA-2021-ACCESS-03). Цей проєкт координує агробіологічний факультет НУБіП України, а команду учасників проекту очолює декан факультету Оксана Тонха.
Одним із завдань проекту є створення інструментів для розповсюдження для сприяння обміну знаннями, отриманих у проекті. Ці інструменти покликані забезпечити ефективне постачання інформації фермерам, дорадчим службам, вищим навчальним закладам та іншим користувачам, які цікавляться агроекологічним землеробством, у різних форматах для максимального охоплення спільнот кінцевих користувачів.
Одним із сервісів для поширення результатів проекту є веб-сайт, розробку якого забезпечили фахівці факультету інформаційних технологій та магістри факультету, які пройшли відбір та стали учасниками проєкту після оголошення конкурсу на сайті університету.
Спільно з координаторами проекту з боку університетів партнерів було сформовано технічне завдання на розробку, розроблено проект сайту та сам веб-сайт.

На сайт можна перейти за посиланням: https://ecotwins.eu/uk/
Сайт розроблено двома мовами, аби було зручно та доступно у використанні, як для українських, так і для іноземних партнерів проєкту.

 

Завдяки плідній роботі, регулярній комунікації та співпраці один з одним, тепер про проєкт може дізнатись кожний бажаючий, кого цікавить аграрна сфера діяльності. На сайті буде вся актуальна інформація по проєкту, багато цікавого для агробіологів, та звітна інформація щодо самого проєкту.
Цікавий досвід, для магістрів факультету інформаційних технологій, по розробці реальних проєктів для замовників, в результаті чого маємо сучасний веб сайт, нові навики в реалізації таких проєктів та навички в комунікації, як з українськими, так і з іноземними партнерами.
Крім веб-сайту, про проект дізнаються також у популярних соціальних мережах. Щойно створені сторінки проєкту у Facebook та Twitter:

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100089518585987

Twitter: https://twitter.com/ecotwins22/status/1619826094521339905?s=46&t=NMke4adddodmj6pKIH4fTg


Аліна Семенко,
магістр факультету інформаційних технологій,
учасник проєкту

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook