І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з Інформатики для економічних спеціальностей 2023: підводимо підсумки

17 березня 2023, 19:17

Традиційно до участі в цій олімпіаді запрошуються студенти І-ІІІ курсів НУБіП України, які навчаються за такими освітніми програмами: економічна кібернетика; цифрова економіка; економіка підприємства; міжнародна економіка; маркетинг; менеджмент; облік і аудит; аналітичне і обліково-правове забезпечення бізнесу; фінанси і кредит; корпоративні фінанси; підприємництво, торгівля та біржова діяльність. І цей рік не є виключенням.
Проте, у 2023 році, з об’єктивних причин, кількість учасників була значно меншою, ніж у попередні роки – до участі в олімпіаді зареєструвалось 12 студентів, з них: 2 студенти з економічного факультету (освітня програма міжнародна економіка), 2 – з факультету аграрного менеджменту (освітня програма менеджмент) та 8 – з факультету інформаційних технологій (по 4 студенти з освітньої програми економічна кібернетика та цифрова економіка). При цьому слід зазначити, що серед 12 зареєстрованих учасників були студенти І курсу (5 студентів), ІІ (5 студентів) і ІІІ (2 студенти), що, в свою чергу відобразилось на результатах.
Відповідно до розпорядження декана факультету інформаційних технологій за проведення олімпіади відповідали науково-педагогічні працівники кафедри інформаційних систем і технологій: професор кафедри Олена Кузьмінська та доценти Максим Мокрієв, Євгеній Стариченко та Володимир Харченко.
Для проведення олімпіади, яка проводилась дистанційно, було створено електронний навчальний курс (https://olympus.nubip.edu.ua/course/view.php?id=25), з можливістю самореєстрації студентів, здійснено розсилку запрошень учасникам та забезпечено онлайн підтримку основних процесів проведення олімпіад від реєстрації учасників до «видачі» відзнак та дипломів.
В призначений день (16 березня 2023 р.) і час (13.40) учасники й організатори розпочали онлайн зустріч з організаційних питань: погодили умови проведення, дотримання принципів академічної доброчесності та формат комунікацій.

Також викладачі представили учасникам короткий огляд завдань олімпіади. Всього за 3 години студентам пропонувалось виконати 5 завдань і кожен з авторів завдань наголосив на особливостях їх реалізації. Студенти мали змогу задати уточнюючі запитання чи написати їх у чаті.

Більше того, Максим Мокрієв пояснив, як буде здійснюватись оцінювання робіт та визначення переможців, адже ми діємо фахово (кожен автор перевіряє свої завдання та надає студентам коментарі) та прозоро (результати кожного учасника доступні для перегляду усім).
В результаті, жодне завдання не лишилось поза увагою учасників олімпіади. Але студенти здали на перевірку різну кількість завдань, у процесі їх розв’язування продемонстрували різні підходи, були подані й часткові рішення. Все це вплинуло на остаточні результати та визначення переможців.
Отже, вітаємо переможців олімпіади з інформатики для економічних спеціальностей 2023 та їх керівників:
І місце виборов студент ІІ курсу факультету інформаційних технологій (освітня програма Цифрова економіка) Лісучевський Олександр Олександрович (викладач: Корольчук В. І., доцент кафедри інформаційних систем і технологій);
ІІ місце посіла студентка ІІІ курсу факультету інформаційних технологій (освітня програма Цифрова економіка) Храпачевська Катерина Сергіївна (викладач: Мокрієв М. В., доцент кафедри інформаційних систем і технологій);
ІІІ місце поділили між собою два учасника:
- студентка І курсу факультету аграрного менеджменту (освітня програма Менеджмент) Соломахіна Катерина Богданівна (викладач: Харченко В. В., доцент кафедри інформаційних систем і технологій);
- студент ІІІ курсу факультету інформаційних технологій (освітня програма Цифрова економіка) Балабанов Савелій Васильович (викладач: Мокрієв М. В., доцент кафедри інформаційних систем і технологій).

Бажаємо учасникам олімпіади 2023 подальших успіхів!
А переможці олімпіади вже можуть ділитись власними успіхами, адже онлайн відзнаки вже доступні в електронному курсі для поширення.

Дякуємо керівнику центру дистанційних технологій навчання Максиму Мокрієву за сучасний онлайн супровід олімпіади, представникам організаційного комітету за фаховість і командну взаємодію, адже найсучасніші технології можуть стати ефективними лише в руках професіоналів.

 

Олена Кузьмінська,
професор кафедри інформаційних систем і технологій

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook