Історичний тренінг «Цілі сталого розвитку»

17 березня 2023 року
Відповідно до плану тижня циклової комісії гуманітарних і суспільних дисциплін 13, 15, 16 березня 2023 року викладачі історії Людмила РАДЧЕНКО та Ольга ПРОНЧУК провели історичний тренінг на тему «Цілі сталого розвитку». Маршрутний лист тренінгу ознайомив присутніх із 17 визначеними цілями сталого розвитку, затвердженими ООН у 2015 році.
У режимі онлайн до тренінгу долучились здобувачі освіти перших, других курсів та всі охочі, яких зацікавила тема. Учасники познайомилися з міжнародною концепцією сталого розвитку й обговорили сучасні погляди щодо існування урбанізованого суспільства та можливості виживання людства в ХХІ столітті. Зорієнтувались в якісних змінах сучасного суспільства, глобальних еволюційних процесах, що впливають на всі сфери суспільного життя.
Знайомство студентів з цілями сталого розвитку сприяло формуванню уявлення про світ, у якому швидко з’являються нові цінності, технології, геополітичні відносини, стилі життя, засоби сполучення, потреби новихідей, підходів, мислення, концепцій; дало можливість окреслили особистість сьогодення, яка може успішно жити, самореалізовуватися в суспільстві за умови її компетентності, соціальної мобільності, активності, самостійності, відповідальності, здатності до саморозвитку.
Найголовніше з вражень учасників тренінгу
 
Вікторія Яловчук, студентка спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування»
«Пізнавальний тренінг, активність студентів додала чудової атмосфери, викладачі добре та зрозуміло розповідали, презентація неперевершена. Дякуємо та чекаємо подібних заходів. »
 
Анастасія Юркова, студентка спеціальності «Садово-паркове господарство»
«Дякую викладачам та всім студентам за проведений тренінг! Було дуже цікаво не лише слухати, але й самій брати участь в обговоренні.»
 
Богдан Клапотнюк, студент спеціальності «Комп’ютерні науки»
«Чудовий тренінг, де ми не лише слухали, а й самі могли виразити свою думку з приводу тих або інших питань. 3а 3 дні ми розкрили 17 цілей сталого розвитку ООН. Хотілося, щоб за можливості частіше проводилися подібні заходи.»
 
Аліна Семко, студентка спеціальності «Менеджмент»
«Чудово провела час на історичному тренінгу. Почула різні точки зору, до яких варто прислухатись. Як на мене, то такі заходи потрібно проводити час від часу та розвантажувати навчальний процес. Дякую викладачам за ідею. Дуже сподобалось.»
 
Валерія Свистуленко, студентка спеціальності «Садово-паркове господарство»
«Тренінг дуже цікавий. Дізнались багато нового. Обговорили кожну ціль, студенти брали активну участь. Викладачі розповідали зрозуміло, презентація бездоганна. Дякуємо викладачам історії за чудово проведений час. »
 
Людмила РАДЧЕНКО,
голова циклової комісії гуманітарних
та суспільних дисциплін
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook