Тримаємо освітньо-волонтерський фронт! Наближаємо перемогу!

16 березня 2023 року
  Волонтерська та громадська діяльність, яка активізувалась під час війни в Україні вкотре показує силу та міцність українського народу. Волонтери, які постійно займаються допомогою іншим перебувають у стресових та конфліктних ситуаціях. На даний момент існують проєкти, які спрямовані на підтримку активістів, волонтерів, представників благодійних фондів. Зокрема, одним із таких є проєкт «Зберігаймо спокій та готуймось до зими», який реалізується у Миколаєві та впроваджується Ресурсним центром громадських ініціатив за сприяння Програми розвитку ООН UNDP Ukraine / ПРООН в Україні і фінансування Уряду Данії, наданого в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.
  Дана програма передбачає серію тренінгів з домедичної допомоги, колективні терапевтичні сесії з гончарства, арттерапевтичні практики, індивідуальні сесії та сесії групової роботи з психологом, а також семінари з кофліктології. Зокрема, лекції, практичні та інтерактивні заняття з конфліктології проводила к.і.н., доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук, заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету Національного університету біоресурсів та природокористування України Наталія Шевченко.
  Основними темами, що обговорювалися – роль конфліктів в часи війни, конструктивні та деструктивні наслідки конфліктних ситуацій, також визначено основні техніки та технології ведення ефективних переговорів і визначено дієві методи уникнення та управління конфліктними ситуаціями.
 
 
  Присутніми на заходах були волонтери, громадські активісти, представники різних сфер та різного соціального статусу і поглядів. Але вкінці кожного семінару учасники, після обговорення та дискусій, дійшли висновку: «Потрібно бути жорсткими до проблем та м’якими до людей». Тримаємо освітній та волонтерський фронт! Віримо в ЗСУ і наближаємо нашу перемогу!
 
 Наталія Шевченко,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук,

заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook