«Героями не народжуються – героями стають»

22 лютого 2023 року

Днями в Україні вшановували пам’ять Героїв Небесної Сотні та згадували трагічні події дев’ятирічної давнини. Дев'ять років тому під час Революції Гідності Україна показала, що вона держава сміливих людей, а вже сьогодні українці вражають світ непохитністю і своїм героїзмом.

Небесна Сотня це перші герої російсько-української війни, які змінили перебіг історії нашої держави. Це була фактично битва за наші цінності, за свободу та європейське майбутнє. Саме тоді, під час Майдану, подвиг Небесної Сотні допоміг та мобілізував українське суспільство на боротьбу, яка продовжується і досі. Захищаючи ідеали демократії Герої віддали своє життя під час Революції Гідності.

Для участі в загальноколеджанській виховній годині до дня вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні «Героями не народжуються – героями стають» було запрошено завідувача національно-патріотичного виховання молоді Державної установи «Всеукраїнський молодіжний центр» Ігоря МЕЛЬНИКА – історика, психолога, свідка героїчних подій на Майдані.

Ігор Вікторович на початку свого виступу зазначив, що найкращим виявом прагнення волі й свободи українцями стали масові акції протесту, які отримали назву Майданів. Студентська Революція на граніті стала першим Майданом у 1991 році була і проявом боротьби за незалежність нашої держави. Майдани 2004–го, 2013-го, 2014-го років мали за свою мету боротьбу за права на вільний вибір народу, за європейські цінності та шлях України до цивілізованого світу. Українці не просто обрали шлях до Європи, а й готові боротися за власні права і свободи.

В ході зустрічі гостем була проведена дискусія з учасниками заходу, під час якої студенти висловили своє власне ставлення до цих історичних подій. Адміністрацією коледжу була висловлена гостю подяка за підписання Меморандуму про співпрацю між ВСП «Ірпінський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України» та ДУ «Всеукраїнський молодіжний центр». З нетерпінням чекатимемо наступної зустрічі.

Тетяна КИРИЛЕНКО,

вихователь гуртожитку

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook