Результати попередньої експертизи дисертації Романа Спряжки

9 березня 2023 року

   Невдовзі ряди селекціонерів поповняться ще одним науковцем. Ці перспективи були обговорені на фаховому семінарі на базі Наукової ради НДІ рослинництва та ґрунтознавства 8 березня 2023 року.

   Розпочав семінар Дмитро Літвінов, директор НДІ, з привітання всіх жінок зі святом. Далі він оголосив порядок денний засідання Наукової ради НДІ рослинництва та ґрунтознавствата повідомив про проходження фахового семінару  в якості попередньої експертизи дисертації Романа Спряжки (Розпорядження № 69 від 21.02.2023 р.), аспіранта кафедри генетики, селекції та насінництва ім. проф. М.О. Зеленського.

   Роман Спряжка представив доповідь за темою дисертаційного дослідження «Підбір вихідного матеріалу для створення гібридів кукурудзи за основними біохімічними показниками».
   Рецензентами виступили Наталія Новицька, д. с.-г.н., професор кафедри рослинництва, та Ганна Ковалишина, д. с.-г.н., професор кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського. 
  Наукова рада відмітила важливість для науки проведенних Романом досліджень. Дискусії прододился в найрізноманітніших напрямках. Таким чином вдалося охопити не лише селекційну цінність дисертаційної роботи, а й перспективи взаємопов'язати роботу з грунтознавством, агрохімією та виробництвом. 
 
   Фаховий семінар завершився голосуванням та одноголосним ухваленням рішення - рекомендувати розглянуті дисертації до розгляду на засіданні разової спеціалізованої вченої раді на здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань 20 «Аграрні науки та продовольство» за спеціальністю 201 Агрономія.
   Вітаємо Романа на фінішній прямій та бажаємо успіху на останніх кроках до здобуття вченого звання PhD!!!
Ірина Шпакович,
 асистент кафедри генетики, селекції
і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook