ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ НА ФАКУЛЬТЕТІ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ З ВИБІРКОВОЇ ДИСЦИПЛІНИ «РЕПРОДУКТИВНА СОНОГРАФІЯ ЖУЙНИХ»

7 березня 2023 року

   2 березня 2023 р. у рамках тісної співпраці з роботодавцями факультету ветеринарної медицини, відбулась гостьова лекція для студентів 5 курсу ОС «Магістр» з вибіркової дисципліни «Репродуктивна сонографія жуйних», яку із задоволенням провів приватний лікар ветеринарної медицини з понад 30 річним стажем роботи у напрямку молочного скотарства, до недавна – керівник департаменту ветеринарії Консультаційного центру Асоціації виробників молока, – Михайло Білоконь.

   Михайло Миколайович із задоволенням погодився провести заняття із здобувачами, оскільки він є одним із тих роботодавців, хто безпосередньо приймав участь у погодженні дисциплін освітньої програми «Ветеринарна медицина», зокрема вибіркових, які висвітлюють питання стану та шляхів вирішення проблем відтворної здатності жуйних на сучасних молочних комплексах. Тому, тема «Використання сонографії для покращення показників відтворення молочної ферми», яку представив доповідач, стосувалась саме висвітленню питання вирішення цієї проблеми.

   Михайло Миколайович окреслив також стан, проблеми та перспективи розвитку загалом молочного скотарства України в умовах воєнного стану.
   Також, Михайло Білокінь коротко ознайомив студентів із своїм професійним шляхом, який він пройшов з моменту закінчення факультету ветеринарної медицини у 1992 р. (на той час ще Української сільськогосподарської академії) і до нині – як висопрофесійного фахівця з ветеринарної медицини у молочному скотарстві. Слід відміти, що М.М. Білокінь – є одним із перших приватних лікарів, хто у 2008 р. придбав апарат ультразвукової діагностики Tringa, який є дуже необхідною річчю для лікаря ветеринарної медицини, особливо, для того, хто займається проблемою відтворення корів. На той час, як говорить Михайло Миколайович: «… він коштував дуже дорого – як новий автомобіль».

 

   Впродовж майже 2,5 год. дружньої, невимушеної бесіди із здобувачами, Михайло Миколайович поділився власним досвідом використання методу сонографії органів статевої системи корів на різних стадіях репродуктивного циклу. Зокрема, при виявленні оптимального часу осіменіння корів, ранній діагностиці тільності, патології яєчників і матки та ін.

 

 

 

   У своєму виступі Михайло Миколайович зосередив увагу здобувачів на цінності використання сонографічного дослідження для менеджерів ферм та за умови впровадження в господарствах сучасних біотехнологічних методів відтворення жуйних – трансплантації ембріонів.

 

   Впродовж доповіді Михайла Білоконя виникали ряд запитань до нього від здобувачів, на які вони отримували чіткі, лаконічні і професійні відповіді.
   На завершення, здобувачі щиро подякували Михайлу Миколайовичу за цікаву та змістовну доповідь, побажали йому міцного здоров’я, творчого натхнення, подальших успіхів у практичній діяльності в галузі молочного скотарства, мирного неба і найшвидшої перемоги!!!

До нової зустрічі!

Доцент кафедри акушерства, гінекології
та біотехнології відтворення тварин, Юрій Жук

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook