Студенти спеціальності Міжнародні відносини серед учасників онлайн-школи «Україна на шляху до євроатлантичної спільноти»

3 березня 2023 року

15 лютого стартувала трьох денна зимова онлайн-школа «Україна на шляху до євроатлантичної спільноти» на базі «Транскарпатського центру Жана Моне з дослідження європейських стратегій розвитку в УжНУ», участь у якій прийняло понад 200 студентів по всій Україні.

Студенти спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» мали змогу долучитись та поспілкуватись у перший день з такими особами як: Софія Федина (народна депутатка України, доцентка кафедри міжнародних відносин та дипломатичної служби Львівського національного університету ім. Івана Франка), яка у своєму виступі розповіла про пріоритети Європейської інтеграції для України, чому це є важливими аспектом, та які можливості це відкриє для нашої держави. Не меш інформативними були доповіді Андрія Каракуца, Директора Центру екобезпеки та євроатлантичного співробітництва, професора кафедри екології та зоології Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. Володимира Гандзюри, заступника директора Центру міжнародної безпеки та партнерства, в.о. завідувача кафедри міжнародної безпеки та Стратегічних студій Львівського національного університету ім. Івана Франка.
У другий день, свої міркування та перспективи висловили такі постаті як: Павло Жовниренко (керівник Центру Стратегічних Досліджень, аналітик з проблеми міжнародної безпеки) охарактеризував внутрішній стан України, та надав можливі перспективи щодо входження до Європейського Союзу, де чітко наголосим чому Україна має вступити в ЄС та, що це дасть в майбутньому для нашої держави. Директор безпекових програм Ради зовнішньої політики «Українська призма», головна редакторка «UA: Ukraine Analytica» Ганна Шелест, керівник проекту Інституту Чорноморських стратегічних досліджень, керівник Моніторингової групи по санкціях та свободі судноплавства, головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко, які ґрунтовно надали відповіді студентам на виниклі запитання.
Також протягом 3-го дня ми змогли познайомитися з Григорієм Месежніковим (політичним аналітиком, керівником словацького Інституту громадської політики), директоркою Центру інформації і документації НАТО в Києві Вінетою Кляйне, керівницею проектів Центру інформації і документації НАТО в Києві Світланою Ротаєнко, та іншими, не менш цікавими людьми.

Ці дні були насичені різними виступами та думками, які дали нам нові поштовхи для осмислення ролі України на міжнародній арені сьогодні і у майбутній її перспективі.

          

 

 

 

Гаврилюк Ю., Рябушкіна О.,
студентки 3 курсу спеціальності «Міжнародні відносини,
суспільні комунікації та регіональні студії»

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook