Рік спротиву, боротьби і віри

2 березня 2023 року

Після нетривалої перерви поновлюють свою аналітично-дослідницьку роботу науково-навчальні гуртки кафедри міжнародних відносин і суспільних наук.
22 лютого перше у новому семестрі засідання провели активісти гуртка «Інформація і політика». І природньо, що проблематика його не могла оминути річницю героїчного протистояння народу України зухвалій навалі північного агресора. Учасники зустрічі перш за все обговорили й проаналізували міжнародні аспекти справедливої війни українського народу.
Але у центрі уваги, на пропозицію студентів, стало обговорення внутрішньої соціально-політичної ситуації у країні-агресорі, а саме: чи є там сили, що могли б бути достатньо потужними й впливовими задля того, щоб змінити ситуацію, закінчити воєнні дії і припинити війну.
Доповідь на цю тему зробив із власної ініціативи (він власно і запропонував обговорення цієї проблематики на першому засіданні гуртка у новому семестрі у річницю кровавої навали) бакалавр групи МВ 20001 б Рустам Бабаєв. Виступ мав достатньо обґрунтований, аналітичний, витриманий й зважений щодо запропонованих висновків характер.

     

Дискусія навколо аналітичних узагальнень доповідача носила переважно науковий, хоча часом й емоційний характер, що є цілком зрозумілим, зважаючи на болючість й актуальність теми. Дискусанти (Запорожченко М., Куцолабська А., Рябушкіна О. та ін.) пропонували власні погляди на ситуацію, що вона склалась на сьогодні, в контексті алгоритму виступу Рустама.
В результаті інтенсивного обміну думками гуртківці дійшли майже спільного висновку стосовно відсутності після ось вже року війни хоч якихось здорових сил у рф, що вони б були у стані змінити ситуацію на краще, а отже Україні й українцям й надалі слід сподіватись на свої власні сили, задля того, щоб здолати ворога й задушити гадину у її лігві, вірити у перемогу і робити усе щоб її досягти.

 

 

 

Сергій Асатуров,
науковий керівник гуртка

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook