«Наукові засади професійного розвитку рибної галузі»

22 лютого 2023, 19:22

 Науково-педагогічні працівники кафедри гідробіології та іхтіології представляли НУБіП України на онлайн засіданні круглого столу, який проводило Агентство меліорації та рибного господарства України на тему «Наукові засади професійного розвитку рибної галузі», щодо формування державної підтримки розвитку науки у рибної галузі України, створення умов для реалізації інтелектуального потенціалу громадян у сфері наукової і науково-технічної діяльності, забезпечення використання досягнень вітчизняної та світової науки у сфері рибного господарства.

На круглому столі були присутні більшість вузів та інститутів пов’язаних з спеціальністю 207 «Водні біоресурси та аквакультура». Під час відкриття круглого столу слово було надано заступнику міністра аграрної політики та продовольства України Віталію Васильовичу Головня.
 
В ході дискусії виступили провідні фахівці галузу з різних установ і запропонували наступні напрямки співпраці: дозволити університетам проводити дослідження та написання НБО для ведення рибогосподарської діяльності на внутрішніх водоймах за єдиною схемою досліджень та написання, внести правки на законодавчому рівні для дозволу проведення досліджень за новітніми технологіями за допомогою спеціалізованого електролову.
На завершення було наголошено, що такі зустрічі потрібно проводити частіше, щоб для більш тісної співпраці Державного агентства меліорації та рибного господарства України з науковцями та науковими установами.
 
Старший викладач кафедри гідробіології та іхтіології
Максим Халтурин
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook