Онлайн-зустріч в межах проєкту «Студії публічної дипломатії 4.0: експертно про політику, економіку, бізнес та міжкультурні комунікації»

14 лютого 2023 року

14 лютого 2023 року, студенти та аспіранти кафедри взяли участь в онлайн-зустрічі на тему «Наукова дипломатія» з науковою співробітницею Інституту історії України НАН України, шеф-редактором е-журналу урбаністичних студій «Місто: історія, культура, суспільство», співавтором книги «Ігри відображень. Якою Україну бачить світ» Тетяною Водотикою.

     

Зустріч відбулася в межах проєкту «Студії публічної дипломатії 4.0: експертно про політику, економіку, бізнес та міжкультурні комунікації», яка реалізується на базі навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина Західноукраїнського національного університету в партнерстві з Медіа-центром Державного підприємства «Генеральна дирекція з обслуговування дипломатичних представництв».

     

На зустрічі обговорювалися питання вимушеної міграції з України та пошуки мігрантами себе закордоном, що є актуальним не лише для науковців, але й загалом для всіх, хто зараз реалізує свій потенціал за межами України. Наголошено на важливих проблемах української науки, необхідності відкривати для світу досягнення і відкриття вітчизняних науковців, бути поширювачами знань про Україну закордоном.

     

Сьогодні наша країна відкривається для світу як прогресивна, демократична, інноваційна держава. Наші науковці ламають стереотипи про Україну як «країну третього світу», є конкурентоспроможними спеціалістами в своїх галузях, продовжують навчатись та навчати в умовах війни та вимушеної міграції. Для себе ми зробили важливий висновок про необхідність постійно вдосконалюватися, поглиблювати свої знання, аби бути гідними представниками української науки в світі.

 

 

 

Яніна Алєєва,
Євгенія Шевцова,
аспірантки кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook