Обрано нового голову Ради аспірантів НУБіП України

16 грудня 2014 року

 16 грудня відбулася звітно-виборна конференція Ради аспірантів НУБіП України.

 
До делегатів конференції звернувся перший проректор Ігор Ібатуллін. Він зазначив, що аспіранти – це еліта нашого суспільства, яка формує майбутнє України. Тож закликав молодих науковців до діалогу та запевнив у своїй підтримці. Ігор Ілліч вже вкотре звернувся до нового Закону України «Про вищу освіту». Зокрема, наголосив на вимогах  до дисертаційної роботи та налаштував аспірантів на якісну її підготовку. 
 
 
Після цього перейшли до розгляду порядку денного. Його розпочато зі звіту Віталія Страшка про діяльність ради у 2013-2014 роках. Віталій навів чисельність молодих науковців, які складають колектив нашого університету, та показав динаміку захищуваності дисертаційних робіт.  
 
Далі представив структуру створеної ще у 2006 році Ради аспірантів. Потому спинився на основних напрямах діяльності організації – науково-дослідній та винахідницькій, спортивно-масовій роботі, просвітницьких заходах тощо. За словами Віталія Страшка, інформаційне забезпечення ради складають окрема сторінка на офіційному сайті університету, інформаційна група «Аспіранти НУБіП України» та сайт аспірантів, який розпочав свою роботу з вересня цього року.
 
 
Мова йшла також про науково-технічні заходи, конференції, круглі столи, семінари. Серед них – міжнародна науково-практична конференція молодих  вчених «Актуальні проблеми наук про життя та природокористування», щорічний фестиваль студентської науки та інші.
 
Доповідач зазначив і про основні проблеми, які турбують аспірантську спільноту. А це, перш за все, низький рівень володіння іноземними мовами. Бажає бути кращою і матеріально-технічна база для проведення наукових досліджень.
 
 
Після затвердження звіту  до слова запросили двох претендентів на посаду голови Ради аспірантів. Першим розповів про своє бачення функціонування ради  представник НДІ здоров’я тварин Олексій Мельник. Другою –  аспірантка ННІ бізнесу Ірина Даценко. Обидва претенденти наголосили на необхідності активізації міжнародної діяльності. 
 
Із вуст керівників рад аспірантів інститутів звучали пропозиції про налагодження в майбутньому тісної співпраці із науковим товариством вітчизняних вишів, а також стажування за кордоном.
 
 
Після обговорення делегати обрали шляхом відкритого голосування нового голову Ради аспірантів університету. Відтепер її очолюватиме аспірантка ННІ бізнесу Ірина Даценко
 
До речі, у самоврядуванні Ірина не новачок, адже з її ініціативи створено соціальний центр Студентської організації університету, яким вона й опікувалася, будучи студенткою факультету аграрного менеджменту.
 
Ольга Наконечна
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook