Від людини розумної — до людини моральної

10 грудня 2014 року

     Нещодавно наставники академічних груп 1-го курсу мали чергову нагоду відвідати науково-методичний семінар «Методика виховної роботи наставника студентської групи». Семінар проводиться вже не вперше, однак його засідання щоразу урізноманітнюються актуальними темами з теорії та методики виховання і найбільше — оригінальністю особистості самих доповідачів.
     Цього разу доповідачем семінару була член-кореспондент НАПН України, доктор педагогічних наук, професор Галина Шевченко. У своєму виступі вона розповіла про важливість виховання особистості в контексті професійної підготовки.


     Проблема виховання майбутнього фахівця у вищій школі набуває зараз особливої актуальності і гостроти. Річ у тім, що технічний прогрес автоматично не веде до духовного прогресу, наслідком чого є загострення глобальних проблем людства. Сьогодні пріоритетом розвитку суспільства повинно стати моральне вдосконалення людини задля переходу людства на новий виток еволюційного розвитку: від людини розумної — до людини моральної, духовної. І, відповідно, метою виховання молодої людини в усьому світі має бути її духовне зростання, моральне становлення, культурне й інтелектуальне збагачення.
     Учасники семінару відзначили актуальність і значущість теми заняття. Зокрема, доцент кафедри комп’ютерних наук Олексій Ткаченко поцікавився, на якій платформі слід здійснювати виховну роботу. У відповідь Галина Павлівна зазначила, що не треба відмовлятися від християнської етики.


     Висловлюємо щиру подяку Галині Шевченко за натхненний виступ,

а всім учасникам семінару — за плідну співпрацю та бажаємо успіхів!

 

Руслан Сопівник,
завідувач кафедри педагогіки


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook