Ростислава Тарасенка обрано новим головою профкому співробітників університету

9 грудня 2014 року

 9 грудня пройшла 26-та звітно-виборна конференція первинної профспілкової організації співробітників НУБіП України. 

 
Роботу конференції розпочав зі звіту голови профкому Івана Гаврилюка за лютий 2010 року – грудень 2014 року. За цей час університет зріс кількісно, відповідно, збільшилася і його профспілкова організація. Сьогодні вона нараховує 3700 членів, об’єднаних у 200 профгруп. Але у відокремлених підрозділах НУБіП України кількість членів профспілки зменшилася. Тому треба проводити відповідну роботу в цьому напрямку. 
 
 
Голова профкому відмітив зростаючу роль профспілок у відстоюванні добробуту працюючих і забезпеченні гідних умов праці. Особливо це актуально сьогодні – в умовах підвищення цін, прогнозованої відміни соціальних пільг та ін.  У нашому університеті, продовжив Іван Петрович, оплата праці НПП зросла майже в півтора раза, але  в умовах інфляції цей ріст  знівелювався. Доповідач спинився на ще кількох актуальних питання – оздоровленні співробітників та їх дітей,  поліпшенні житлових умов, виділенні земельних ділянок тощо.
 
 
Голова ревізійної комісії Галина Германчук доповіла, що за звітний період у фінансовій сфері діяльності профкому порушень не виявлено. Вона також відзначила, що надходження коштів суттєво збільшилося. Це стало можливим завдяки збільшенню заробітної плати співробітників.
 
  
  
 
В обговоренні взяли участь директор природничо-гуманітарного ННІ Володимир Копілевич, завідувач кафедри Анатолій Безпаленко, доценти Анатолій Шостак та Олександр Войналович, старший викладач Наталія Федорина. Вони позитивно оцінили роботу профкому та його очільника. А директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида висловив побажання, щоб позиція новообраного складу профкому у відстоюванні інтересів працівників була агресивнішою.
 
  
 
Делегатів конференції привітала заступник голови центрального комітету профспілки працівників АПК України Катерина Баришева, яка відмітила важливу роль університету і перспективність його профспілкового комітету. Вона також подякувала адміністрації вишу за постійну підтримку профспілок та розуміння. 
 
 
Ректор університету Станіслав Ніколаєнко зазначив, що ректорат надає величезного значення роботі профкому. Особливо зараз, коли соціальні питання в нашій   державі, на жаль, не в пошані. Керівник  вишу відмітив, що активно відстоюватиме інтереси колективу, і велику допомогу в цьому може надати саме профспілка.  
 
 
Станіслав Миколайович зупинився на трьох найважливіших питаннях життєдіяльності університету. Перше – проблеми навчально-виховної і наукової роботи. Змінивши підпорядкування, багато питань вишу почали вирішуватися швидше і легше. НУБіП України зміг утримати і навіть наростити державне замовлення, тим самим зберігши робочі місця. 
 
Ректор зупинився на питаннях міжнародної діяльності, яка потребує значної активізації. Насамперед, в питанні залучення до навчання іноземних студентів.
 
 
Друге – наведення порядку, дисципліни і дотримання законності. Тут Станіслав Ніколаєнко  особливо акцентував увагу  на недопущенні нестатутних відносин. На черзі – оптимізація структури управління університетом.
 
Ще дуже багато проблем залишається в навчально-дослідних господарствах,  зазначив керівник вишу. Університет щороку витрачає 5 мільйонів гривень на їх дотації, виплату ПДВ тощо. Тому до кінця цього та наступного років мусимо зробити все, аби вони перестали бути збитковими. Хоча багато вже зроблено: замінено керівників, здійснено в повному обсязі весь комплекс осінньо-польових робіт, тваринництво стовідсотково забезпечено кормами. 
 
Взялися і за поліпшення матеріально-технічної бази. Вже  перекрито дах 12-го навчального корпусу, такі ж роботи тривають у гуртожитку № 4. І, звісно, активно відновлюється 3-й корпус.
 
 
Третє, на чому спинився ректор, – зміни в світогляді, ставленні до своєї країни, колег, студентів. У програмі розвитку університету «Голосіївська ініціатива - 2020» ми поставили за мету входженняувійти до п’ятірки кращих вишів України. Прагнучи до цього, маємо пам’ятати, що в наступному році обсяг держзамовлення розраховуватиметься за середнім балом абітурієнта. Тому, якщо не забезпечимо якість навчання та належні соціально-побутові умови, матимемо з цим труднощі.
 
Потому, за порядком денним, делегати конференції оцінювали роботу голови профспілкового  комітету. Вони одноголосно визнали її задовільною та обрали новий склад профкому. До нього увійшли 26 осіб.
 
Від імені колективу ректор Станіслав Ніколаєнко подякував Івану Петровичу Гаврилюку за багаторічну плідну роботу та вручив університетську відзнаку. Слова вдячності за співпрацю висловила також керівник оргвідділу Київської обласної профспілки працівників АПК Галина Макаренко.
 
 
 
Відсьогодні університетську профспілку очолив Ростислав Тарасенко. Ростислав Олександрович закінчив наш університет, кандидат технічних наук, доцент, декан педагогічного факультету. Він же представлятиме університет  у складі обкому профспілки працівників АПК. 
 
 
 
Було також обрано делегатів на VII обласну звітно-виборну конференцію профспілки працівників АПК. Університет там представлятимуть доценти Володимир Бондар, Іван Гаврилюк, Вікторія Мельник, проректор Володимир Курило і Ростислав Тарасенко
 
Ірина Білоус,
Ольга Наконечна
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook