Участь викладачів кафедри статистики та економічного аналізу у міжнародному семінарі на тему: «Глобальна співпраця в часи геополітичної боротьби»

12 січня 2023, 15:00

12 січня 2023 р. доценти  кафедри статистики та економічного аналізу Богданюк О.В., Воляк Л.Р., Куць Т.В., Макарчук О.Г. прийняли участь в міжнародному семінарі на тему: «Глобальна співпраця в часи геополітичної боротьби».

Організатором даного заходу була організація «Брюгель» (англ. Bruegel). Мета даної організації полягає у підвищенні якості економічної політики за допомогою відкритих і заснованих на фактах досліджень, аналізу та дебатів. Їхніми членами є уряди країн-членів ЄС, міжнародні корпорації та установи.

Семінар був організований у змішаному форматі. Спікерами даного заходу були: директор «Carnegie Europe» Роза Балфур, старший співробітник Андре Сапір, науковий співробітник Гарвардської школи Кеннеді Пол Такер та директор організації «Брюгель» Жеромін Зетельмеєер.

Пол Такер звернув увагу на 4 геополітичних та геоекономічних сценарії у майбутньому: (1) тривалий статус-кво; (2) боротьба за надсилу; (3) нова холодна війна; (4) новий світовий порядок.

Дослідник надав деякі висновки зі своєї недавньої книги «Глобальний розбрат: цінності та влада в зламаному світовому порядку». У цій книзі він викладає принципи стійкої системи міжнародного співробітництва, показуючи, як демократії можуть мати справу з Китаєм та іншими неліберальними державами, не жертвуючи своїми найглибшими політичними цінностями. Спираючись на три десятиліття в якості центрального банкіра і регулятора, Такер застосував ці принципи до міжнародного валютного порядку, включаючи роль долара США, торговельний та інвестиційний режими, а також фінансову систему.

Роза Балфур продискутувала питання побудови стійкої міжнародної системи співробітництва, яка б дозволила країнам працювати разом, незважаючи на їхні відмінності.

У кінці учасники заходу мали можливість дискутувати у рамках висвітлених проблем, а також задавати питання. Богданюк О.В. обговорила тему «Продовольча система України та світу під загрозою геополітичних змін», Воляк Л.Р. «Ризики та загрози війни в Україні для світової економіки», Куць Т.В., «Аналіз кон'юнктури аграрних ринків, з урахуванням наслідків російської війни в Україні», Макарчук О. обговорила тему: «Вплив війни в Україні на продовольчу безпеку у світі».

Оксана Макарчук,

Олена Богданюк

доценти кафедри статистики та економічного аналізу 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook