ВІДЛУННЯ ОСЕНІ

7 грудня 2014 року

     Перші дні грудня. Зима вступила у свої права не тільки за календарем, але й за погодою — сніг укрив землю і настали морози. Але тепло і краса голосіївської осені ще не забуті — у нашому університеті прозвучало ВІДЛУННЯ ОСЕНІ. Таку назву було вибрано для творчого свята-конкурсу студентства НУБіП України на кафедрі культурології, яке відбулося 2 грудня.
     Поезія, проза, декоративно-вжиткове мистецтво, відео-арт, світлини, живопис, графіка — усе об’єднала тематика осені: голосіївська осінь, студентська осінь, осінь у НУБіП України, осінь — пора кохання.
     А заохотили поділитися своїми творчими здобутками студентів різних факультетів НПП кафедри культурології. Ідейним натхненником свята стала доцент Ярина Пузиренко. Її підтримали доценти кафедри культурології Валентина Панталієнко, Ірина Сидоренко та Тетяна Мисюра
    

     На імпровізованій виставці можна було побачити цікаві твори, виконані в різних техніках, які підготували студенти факультетів: педагогічного, екології і сталого розвитку, харчових технологій та управління якістю продукції АПК, аграрного менеджменту,  ветеринарної медицини, землевпорядкування, економічного та ін.

 

     Усі виставлені роботи продемонстрували творчу майстерність і політ фантазії студентів університету у царині образотворчого мистецтва. Проте особливу увагу привернула робота студентки 1-го курсу економічного факультету Оксани Костко — дерево з бісеру, яке стало своєрідним символом свята.

     Почесними гостями свята стали кращі за академічним рейтингом студенти Поліна Іванюк, Катерина Шишанова та Родіон Вегера. Їх присутні зустріли оплесками. Приклад їх здобутків надихає усіх студентів спробувати свої сили в різних напрямах — навчально-наукових пошуках і реалізації творчого потенціалу.
   

          

      Власні поезії прочитали представниці факультету харчових технологій Ірина Гетьман, Альона Галицька, Дарина Кравцова, Олександра Крутько.

     Студента першого курсу економічного факультету Владислава Кірієнка надихнула на створення осінньої поезії знаменита картина видатного російського художника І. Левітана «Золота осінь». Як відлуння на вірші молодого автора, прозвучали поезії Ліни Костенко та Анатолія Мойсієнка, котрі зачитала Ярина Пузиренко, відзначивши, що ними оспіваний саме цей прекрасний пейзаж. 
        

     Іншими представницями економічного факультету, які дуже гарно виступили, були Ольга Полева і Анна Дараган, вірш якої привернув увагу особливою ритмомелодикою і цікавими образами. 
    

    На жаль, не всі студенти змогли виступити. І час свята заданий, і причини для відсутності є поважні, проте і їхня поезія звучала в залі. Цікавими є поетичні спроби мабутнього соціального педагога Ярослава Тишковця, студента факультету землевпорядкування Ігоря Дихтяря (до речі, він прекрасно пише поезію українською мовою, хоча приїхав до університету з Криму). 
    

    Звернулася до студентів також доцент кафедри культурології Тетяна Мельничук. Тепло студенти сприйняли її слова про необхідність з пошаною ставитися до культурних надбань українського народу, піклуватися про всебічний розвиток особистості, і те, як мистецтво допомагає навіть працевлаштуватися за кордоном. 
    

    Поетичну частину свята відкривала і завершувала першокурсниця факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Галина Бойко. Її добірка віршів про осінь вразила присутніх не тільки цікавими образами й поетичною майстерністю, а й талантом декламації. Сподіваємося, що талановита студентка підготує до друку свою поетичну збірку.

 

     Творчим підходом до самопрезентації приємно здивували студенти факультету аграрного менеджменту Анастасія Богнат, Тетяна Дербаба, Олексій В’юк, Наталія Іванчикова та інші.
     У кінці вечора було продемонстровано роботи, найкращі в номінаціях «Відеоролик» (Катерина Кашитіна) та «Світлини» (Агнеса Крупицька).
    

     А завершила свято фотопрогулянка територією університету і Голосіївським парком. Блакитні будівлі корпусів — пам’ятки архітектури — і жовте листя, осінній туман, трохи тиші, смутку… І, звичайно, налаштування на нові творчі здобутки — студенти підтримали пропозицію зробити такі свята традиційними і зустрітися вже навесні.

 

Ірина Сидоренко,
доцент кафедри культурології


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook