Якою б не була ваша професія, сьогодні саме ви можете стати для себе, колег та близьких психологічною опорою у стресі!

20 грудня 2022 року
    Під час воєнних дій психіка людини перебуває в постійному напруженні. Реакціями на стресові та травматичні події можуть бути страх, ступор, плач, агресія, почуття провини, апатія та інші. З такими почуттями багато людей просинаються у своїх домівках та підвалах, і в тимчасових притулках по всьому світу. Навіть знаходячись в умовній безпеці, через стрічку новин українці кожен день стають очевидцями страшних подій.
    Щоб впоратися зі стресом власноруч, та допомогти своїм колегам, підлеглим, близьким пережити ці непрості часи, дати раду неконтрольованим емоціям та допомогти психіці на шляху до зцілення, буде корисним знати мінімальний набір прийомів базової психологічної допомоги.
    Саме з цією метою був створений навчальний тренінг «Психологічна підготовка та дії цивільного населення у воєнних умовах», який проходив впродовж листопада місяця поточного року, до якого долучилися гаранти третього освітньо–наукового рівня PhD - доктор філософії та другого магістерського рівня спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» завідувач кафедри фінансів Надія Давиденко та доцент кафедри фінансів Галина Скрипник.

   Головною метою курсу «Психологічна підготовка та дії цивільного населення у воєнних умовах» було формування психологічної готовності цивільного населення до дій в умовах війни, надання алгоритму дій у складних ситуаціях, сприяння вирішенню завдань, що можуть виникнути під час воєнних дій на території України.
   Під час курсу учасники мали змогу ознайомитися із формуванням психологічної готовності, підвищення готовності до дій у воєнних умовах, формування готовності до перенесення екстремальних фізичних і психологічних навантажень у період ведення бойових дій, вихованням морально вольових якостей, формування та вдосконалення командних, організаційно методичних навичок і вмінь особистості.



    Застосування технік та знань з курсу базової психологічної допомоги може не лише точково стабілізувати психіку, що знаходиться під дією стресу, а й завадити загостренню психологічних проблем та їх переходу до хронічної стадії.

   В тренінгу спікери звертали увагу на те, що у процесі психологічної підготовки цивільного населення реалізуються принципи прикладності, комплексності, систематичності, послідовності, оптимальності та конкретності.
    Дякуємо координатору курсу В'ячеславу Рогову, Офісу підтримки вченого, БФ “Людина”, ГО “Міжнародна фундація розвитку” та ВГО “Інноваційний університет” за чудову організацію, цікаві та змістовні доповіді і презентації.
Працюємо разом заради нашої перемоги!
 
Олена Лемішко,
професор кафедри фінансів
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook