З думкою про майбутнє: зустрічаємо вступників 2023 року

12 грудня 2022 року

Попри повномасштабну війну росії проти України гуманітарно-педагогічний факультет разом з усім університетом дбає про майбутнє, інтелектуальний потенціал нашої країни, оберігаючи і зберігаючи кожного студента та запрошуючи на навчання випускників 2023 року.
    Війна – надскладне випробування для країни, для кожного з нас, але ми проходимо його з честю! І поки в Україні палає війна, кожен чітко усвідомлює – потрібно бути корисним. Віддавати максимум знань, зусиль та навичок, щоб наблизити день, коли можна сміливо сказати – перемогли! В непростих умовах війни, ми продовжуємо працювати, працювати злагоджено і з думкою про майбутнє – мирне майбутнє. Ми працюємо аби не тільки зберегти інтелектуальний потенціал України, а й розвинути його, примножити.

   Цими зимовими грудневими днями в нашому університеті лунали голоси й дитячий сміх, аудиторії були заповнені, пахло смачними пиріжками, тістечками і запашною кавою: в непростих умовах воєнного часу на Дні відкритих дверей 8 грудня завітали студенти коледжів, а 10 – майбутні випускники шкіл, гімназій і ліцеїв. НУБіП України гостинно зустрічав гостей як в онлайн форматі так і очно спочатку на загальноуніверситетському рівні для отримання інформації про університет в цілому, а потім на рівні факультету.

   Теплим словом привітав майбутніх студентів ректор Станіслав Ніколаєнко, акцентувавши увагу на чисельних перевагах навчання в НУБіП. Наш виш традиційно займає лідерську позицію серед вищих аграрних навчальних закладів, перебуває в топі рейтингу серед закладів вищої освіти Києва та України, позиціонується у національних рейтингах оцінювання наукової діяльності, має прекрасні міжнародні зв’язки і гранти, магістерські програми з можливостями отримання подвійного диплому, чудову матеріально-технічну базу для навчання і формування студентів як громадян, фахівців і патріотів. Нині університет, який нараховує 3 навчально-наукові інститути та 13 факультетів, має величезний спектр спеціальностей, з яких кожен випускник фахових коледжів, шкіл, гімназій та ліцеїв може обрати собі до душі, підкреслив Станіслав Ніколаєнко.

   Для наших гостей та їхніх батьків було продемонстровано відео про надзвичайно активне студентське життя тих, історії тих, вже навчається в нашому виші. І окремо ректор звернув увагу на високий рівень патріотизму наших випускників і нинішніх студентів та науково-педагогічних працівників, багато з яких у складі ЗСУ та ТрО боронять Україну від російського агресора.

   Звертаючись до майбутньої української еліти проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук наголосив, що девізом для всіх нас є незмінне гасло Primus inter pares – перший серед рівних! Ми гідно тримаємо планку якості надання освітньо-навчальних послуг. Навіть під час воєнного стану НУБіП України продовжує освітній процес, а увесь професорсько-викладацький легіон усіма силами намагається зробити очно-дистанційне навчання доступним та якісним.

 

   З вітальним словом до майбутніх абітурієнтів звернулась й очільниця Департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації Ярослава Тростянська. Вона подякувала керівництву закладу, всьому колективу за тісну співпрацю та побажала майбутнім випускникам витримки, наполегливості та досягнення поставлених цілей незважаючи на всі перешкоди.

 

  Директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Сергій Михнюк, акцентував увагу вступників, що значна увага в університеті приділяється виховній роботі, особливостях соціального та комунікаційного розвитку студентів. З тонкощами вступу до університету потенційних абітурієнтів ознайомив відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський, з графіком роботи студентських творчих студій та гуртків, відбір студентів у колективи художньої самодіяльності – завідувачка кафедри культурології Ірина Майданюк, яка назвала свою кафедру «осередком духовності» та «храмом мистецтв» НУБіП України та розповіла про активну роботу із залучення до різноманітних мистецьких студій та творчих колективів, гуртків, різноманітних культурних заходів.

 

  Про можливості спортивного виховання студентів та активне спортивне життя розповів завідувач кафедри фізичного виховання Микола Костенко.

  В університеті функціонує більше 20 спортивних секцій з 16 видів спорту, а студенти мають можливість працювати з професійними тренерами. Студентську організацію представила Юлія Пугач, студентка 3-го курсу гуманітарно-педагогічного факультету, яка познайомила з родзинками активного студентського життя та дозвілля, зокрема, зосередила увагу на Аграрній республіці, Дебюті першокурсника, екскурсії вихідного дня.
   Вступники також мали можливість продивитися відеоролик про діяльність кафедри військового виховання НУБіП України та звитягу наших студентів-курсантів.

 

   Після завершення загальноуніверситетського інформаційного блоку вступники 2023 року продовжили знайомство з гуманітарно-педагогічним факультетом.

   Захід відбувся в змішаному форматі. 257 майбутніх абітурієнтів завітали до нас на День відкритих дверей в очному форматі, а близько 200 учасників з різних куточків України– приєдналися до заходу онлайн.

 

   Декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька у своєму виступі поінформувала гостей про можливості та перспективи навчання на рідному факультеті. Кожна спеціальність була яскраво представлена, переваги та особливості були детально розкриті та продемонстровані в презентації. Інна Миколаївна зазначила, що гуманітарно-педагогічний факультет НУБіП України — найбільший в університеті. Сьогодні на 19 спеціальностях навчається понад дві тисячі студентів. Факультет має потужний кадровий потенціал, сучасне обладнання і прекрасну матеріально-технічну базу.

 Кожна спеціальність, яку пропонує гуманітарно-педагогічний факультет, відкриває двері до стабільного майбутнього – чи це робота в ЗМІ, чи надання професійної психологічної допомоги, чи робота перекладачем, чи спортивна кар’єра. Варто пам’ятати, що студенти НУБіП мають унікальну можливість отримати подвійний диплом (українського та європейського зразка). Абітурієнтам є над чим подумати перед таким нелегким остаточним вибором!

   На завершення заходу гостям заходу було запропоновано для перегляду відео-візитівки кафедр, що входять до структури гуманітарно-педагогічного факультету. Абітурієнти побачили та почули про досягнення студентів факультету, широкий спектр наукових гуртків та спортивних секцій, прекрасні умови для навчання в кампусі та відпочинку.

   Двері кафедри філософії та міжнародної комунікації  гуманітарно-педагогічного факультету гостинно відчинилися, щоб продовжити живе спілкування із завідувачкою випускової  кафедри філософії та міжнародної комунікації  Валентиною Культенко,  завідувачем випускової кафедри міжнародних відносин та суспільних наук Олександром Шевчуком та викладачами, уточнити особливості освітньої програми підготовки студентів за спеціальністю 291 "Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії" у невимушеній теплій атмосфері домашнього гостинного затишку.

 

       Після теплих зустрічей на кафедрі гості мали змогу завітати до лабораторій гуманітарно-педагогічного факультету, познайомитися з кампусом університету, завітавши до різних його корпусів, спортивного майданчику та казкового ботанічного саду, який під ковдрою снігу здається ще більш казковим. Блиск в очах після заходу красномовно говорив про зацікавленість майбутніх вступників, та обираючи НУБіП вони не схиблять – наш університет та якість вищої освіти то є синоніми!


  Вибір професії – один з головних життєвих кроків, який робить кожен випускник. Це велика відповідальність перед батьками, перед суспільством, та найголовніше – перед собою. Від вмотивованого вибору майбутньої спеціальності у великій мірі залежить задоволення людини своєю професійною долею.
  Кожна людина замислюється над тим, як знайти і виконати своє призначення – найважливішу в житті місію. А якщо призначення ще й відповідає найзаповітнішій мрії – відчути відгук серця на поклик душі, відчути єднання з професією її сродність то, можна говорити про щастя.
   Підбиваючи підсумки цього заходу та відповідаючи на численні запитання гостей, команда гуманітарно-педагогічного факультету з великою радістю запросила абітурієнтів приходити на навчання до нашої Alma Mater.
   Ми всі налаштовані на перемогу і дивимось у світле майбутнє. Разом – ми сильні та переможемо!

   Слава Україні! Героям Слава! Все буде Україна!

 


Олена Лаута,
доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації

 
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook