Відповідальність експертів та належне оформлення рейтингових звітів на порядку денному наради із секретарями рейтингових комісій

10 грудня 2022 року

9 грудня 2022 року відбулася нарада із секретарями рейтингових комісій факультетів та ННІ, на яку голова рейтингової комісії, проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук запросив також відповідальних за перевірку рейтингових показників діяльності науково-педагогічних працівників.

На нараду завітав ректор університету Станіслав Ніколаєнко, який взяв участь в обговоренні низки питань рейтингового оцінювання, а також проаналізував результати проведеного дня відкритих дверей для випускників коледжів та нагадав усім про запрошення майбутніх вступників на день відкритих дверей для випускників шкіл, гімназій та ліцеїв.

Основними питаннями порядку денного наради із секретарями рейтингових комісій були визначені:

  • відповідальність кожного експерта за об’єктивність та достовірний результат перевірки;
  • розгляд та аналіз показників, які були викладені у службових записках, які були подані до рейтингової комісії;
  • інформування секретарів комісій про наступні етапи роботи та кінцевий термін завершення роботи з рейтинговими інформаційними матеріалами.

На початку наради проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук наголосив на важливості об’єктивної оцінки річних професійних здобутків науково-педагогічних працівників університету.

Важливою є командна робота як експертних груп, так і секретарів рейтингових комісій. Секретарі мають довести до кожного учасника процесу рейтингового оцінювання результати першого етапу перевірки, допомогти виправити зауваження та видалити непідтверджену до цього часу інформацію. Зокрема, навчальні посібники, підручники, монографії, які подані до друку і затверджені рішенням Вченої ради університету, але в силу обставин не були видані у друкованому вигляді та надані до бібліотечного фонду університету – не можуть бути подані до рейтингових показників 2022 року. Їх автори матимуть можливість подати їх до рейтингового оцінювання у наступному році. Також були обговорені питання:

  • підвищення кваліфікації у інших наукових та освітніх установах;
  • оцінювання роботи відповідальних секретарів відбіркових комісій під час вступної кампанії 2022 року;
  • належного оформлення наукових публікацій, що були надруковані у 2021 році, але не встигли увійти до минулорічних рейтингових показників НПП;
  • наявності традиційних помилок з боку НПП при оформленні рейтингових показників з виховної роботи тощо.

Наприкінці наради секретарі дізналися про термін подачі результатів для другої (фінальної) перевірки – 12 грудня. А вже через тиждень рейтингова кампанія 2022 року завершиться звітом голови рейтингової комісії на ректораті та Вченій раді університету.

Ярослав Рудик,
секретар рейтингової комісії

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook