Життя - це мить, зумій його прожити. 1 грудня Всесвітній день боротьби зі СНІДом

1 грудня 2022 року

Щороку, 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

30 грудня у читальному залі Бібліотечно-інформаційного центру коледжу, провідним бібліотекарем Світланою Андрійчук, був проведений бібліографічний огляд-презентація «Життя - це мить, зумій його прожити». Присутні здобувачі освіти 21-Ю групи, куратор Людмила Навозняк та викладач Світлана Лук’янчук отримали інформацію про цю невиліковну хворобу та її стрімке поширення, що отримала назву "чума XX століття".

СНІД в Україні: статистика за 2021-й рік

Згідно з даними Центру громадського здоров'я МОЗ України  за січень - жовтень 2021 року в Україні зафіксовано 12 626 випадків ВІЛ-інфекції,

3 496 випадків СНІДу та 1 584 смерті серед громадян України та 28 випадків ВІЛ-інфекції серед іноземців, що проживають в Україні.

У березні 2022 року в Україні офіційно зареєстровано 779 нових випадків ВІЛ-інфекції, у 174 пацієнтів діагностовано СНІД, а 111 людей померли від СНІДу.

Станом на 1 грудня 2021 року на Рівненщині зареєстровано 2 058 осіб з ВІЛ-інфекцією. З них вперше виявлені 167 осіб, в тому числі 34 дитини, повідомили в Рівненському обласному центрі профілактики та боротьби зі СНІДом.

Єдиний спосіб з’ясувати присутність ВІЛ в організмі - провести спеціальний аналіз крові на ВІЛ. Бережіть себе!

Більше інформації про СНІД  - на книжковій виставці «Життя - це мить, зумій його прожити » у бібліотечно-інформаційному центрі коледжу.

 

Світлана Андрійчук, провідний бібліотекар БІЦ

 

Джерела: http://www.antiaids.org/news/aids_stat.html

https://radiotrek.rv.ua/news/33-ditini-z-vil-viyavili-na-rivnenshchini.-ie-i-smerti-vid-snidu_279935.html

 

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook